J20: Alvesta SK VS Västerviks IK
Publicerad: 2018-10-08

Förlust borta mot Alvetsa SK med 5-2, periodsiffror 1-0, 3-2, 1-0.

Första perioden

VIK börjar matchen bra första 5 minuter och har några bra lägen. Bland annat en farlig styrning. Sen tar Alvesta initiativet och när Västervik tappar markering i slottet tar de ledningen med 1-0, efter 9 minuter. VIK lyckas inte stänga mittzon utan Alvesta kan vända på laget gång på gång. VIK får spela Powerplay efter 15 minuter, men får det inte att stämma. Ställningen står sig perioden ut.

Andra perioden

VIK inleder andra i powerplay, men drar själva på sig en utvisning och när Alvesta blir fulltaligt utökar de till 2-0. Efter målet blir vi tillbakatryckta i några byten men lyckas freda oss från fler mål. Ville Torstensson skapar ett bra läge till reducering, men skottet tar i målvaktsmasken. I den sjätte spelminuten slarvar VIK i egen zon. Alvesta utnyttjar detta och gör 3-0.

Bara 30 sek senare kommer Filip Windahl i friläge och gör inget misstag utan reducerar till 3-1. VIK får lite ny energi och har en stolpträff strax efter. Men istället för ytterligare mål framåt slarvar laget och blir fast i egen Zon under nästan två min. När VIK väl får ut pucken byter man dåligt och det smäller i baken till 4-1 för Alvesta, tid 12 minuter.

Minuten senare spelar vi boxplay och när Alvesta slarvar får Hugo Salomonsson öppen kasse och sätter reducering till 4-2. Slutet på perioden spelar VIK återigen boxplay och bästa läget får Herman Frisk, men Alvetsas målvakt räddar.

Tredje perioden

VIK inleder ganska bra och har två bra chanser under första minuterna. Sen känns det som om tiden rinner ifrån laget och VIK har svårt att få till något riktigt tryck. När VIK får pp efter cirka 13 minuter är det en bra chans att närma sig Alvesta istället bjuder man på två frilägen som Hugo Bragesjö räddar och håller oss kvar i matchen. VIK chansar i slutet med att spela 6-5 men då gör Alvesta 5-2 med två min kvar och det står sig tiden ut.

Sammanfattning

Alvesta är det bättre laget för dagen och vinner välförtjänt. VIK J20 har för många som inte kommer upp på sin nivå och då blir det jobbigt mot bra motstånd. VIK gör lite för många enkla misstag och blir straffade, samt är för uddlösa i offensiven. Bara att se framåt och göra en bra vecka och sikta på tre pinnar mot Nybro.