Matchrapport: VIK-tig seger hemma mot Södertälje!
Publicerad: 2019-02-10
Matchrapport
Västerviks IK vann lördagens eftermiddagsmatch mot Södertälje med 4-1 efter att man grundlagt segern i första perioden som man vann med 3-0 inför närmare 1400 personer. I och med segern blandar sig VIK ordentligt in i kampen om topp-8 som innebär kval mot SHL. Två poäng skiljer VIK från den platsen just nu.

Sammanfattning

Period ett

VIK börjar matchen väldigt bra och sätter ett ordentligt tryck i Södertäljes zon. Man är aggressiva och vinner mängder med puckar.

Rättvist skulle utdelningen också komma efter att Darren Nowick satt igång en snabb omställning där Victor Öhman snyggt passar över till Niklas Enberg som bombar in 1-0.

Publiken skulle knappt hinna jubla klart förens man utökar ledningen när Jens Holmström vinner ett klockrent tek till Niklas Folin som från sin backposition sätter dit 2-0. Södertäljes målvakt George Sörensen får därefter byta till förmån för Alexander Sahlin.

Södertälje skulle få chansen att komma in i matchen när VIK får sin första utvisning. VIK spelar dock mycket bra i boxplay och ger inte Södertäljes stjärnduo Meyer/Dyk någon tid alls.

VIK skulle spela ett bra powerplay denna lördag och man fick också utdelning när nysignade Kim Johansson även han bombar in 3-0 till VIK i slutet på perioden.

Skott: 17-6.

{!B}

Period två

{!C}

Den andra perioden jämnar spelet ut sig något även om det är VIK som styr något mer och har bra kontroll på matchen.

Södertälje har några möjligheter till reducering men Emil Kruse agerar stabilt i kassen.

När sedan Ken Jäger – efter snyggt samspel med Tim Wahlgren – gör sitt fjärde mål i VIK-tröjan känns matchen i princip avgjord.

Dock skulle poängligaledaren Nicolai Meyer reducera för Södertälje med några minuter kvar av perioden och ett litet hopp tändes för bortalaget.

Skott: 10-6. {!D}

Period tre

VIK skulle dock inte släppa in Södertälje i matchen denna lördag, utan man stänger ner matchen i sista.

Södertälje lyckas inte skapa någon större nerv och VIK kan hålla undan och ta tre mycket viktiga poäng i kampen om topp-8 som innebär kval mot SHL. {!E}

Skott: 11-13.

Analys

VIK gör en kanonmatch och studsar verkligen tillbaka efter den mindre bra matchen senast mot Vita Hästen på bortaplan. Man hade mycket energi och vann mycket dueller vilket gjorde att Södertälje hade svårt att hänga med emellanåt. {!F}

Nästa match

Nästa match är redan på måndag kväll kl. 19 när Björklöven gästar. Matchen är en så kallad VIK-krona match vilket innebär gratis entré.

GRATIS KORV TILL ALLA FÖRE NEDSLÄPP samt GODIS TILL BARNEN. Nu tar vi med oss alla vi känner och skapar en häftig inramning.