Matchrapport: Björklöven-VIK slutar 2-0
Publicerad: 2019-11-21
Matchrapport
Västervik IK förlorar borta mot IF Björklöven i sin 21:a match för säsongen. VIK håller jämna steg med serieledarna, men man lyckas inte få hål på Björklövens duktige målvakt Joe Cannata. Även Samuel Ward var bra i VIK:s mål, men han tvingades släppa in två puckar bakom sig. Ny match på fredag borta mot Karlskrona, ett lag som förlorade mot Tingsryd efter straffar också på onsdagskvällen.

Sammanfattning

Första perioden

Match mor topplaget Björklöven är ingen lätt uppgift. Redan i första minuten skapar hemmalaget en vass chans. Björklöven lite hetare inledningsvis och tar också ledningen med 1-0 efter tre och en halv minut genom Hardy Häman Aksell.

30 sekunder senare har Darren Nowick ett bra skott som Joe Cannata räddar. Med cirka sex minuter kvar av första perioden kommer hemmalaget i en två-mot-etta, men passningen kom för sent så det blev inget av det. Strax efter har VIK:s Kim Johansson en puck i ribban som domarna videogranskar.

{!K}

En ganska jämn period, förutom första 3-4 minuterna där Björklöven var lite hetare. Men VIK skapar inga vassare chanser förutom ribbträffen, men det gör inte heller Björklöven.

Victor Wänghult täckte skott i första halvan av perioden och kunde knappt komma upp på benen. Vad jag såg så spelade han inte mer i första perioden.

{!L}

Skott: 8-7.

Andra perioden

VIK får en gratischans ett par minuter in i andra efter att en björklövenspelare lägger in pucken framför eget mål, vilket de gör hela tiden. VIK hugger på pucken, men Cannata kan hålla tätt.

Matchens första utvisning drabbar Björklöven efter en crosschecking i egen zon efter knappt sex minuters spel. Ett ganska bra PP utan att de vassare chanserna skapades. Kanske borde blivit ytterligare en Björklövenutvisning när en VIK-spelare blir fälld bakom eget mål så det hade blivit spel fem mot tre, men den missade domaren.

Sedan är det Björklövens tur att spela powerplay sedan Dan Pettersson tvingats ta till ojusta medel. Riktigt bra boxplayspel av VIK där Björklöven inte tilläts att ställa upp.

Med åtta minuter kvar av perioden är det riktigt nära 2-0, men Samuel Ward kan med lite tur styra pucken förbi målet när den går mellan benen på honom.

Med sex minuter kvar tvingas Erik Ullman haka när Björklöven kommer i en kontring. Efterföljande powerplay är bra från Björklövens sida, men VIK kan hålla undan. Björklöven trycker tillbaka VIK och det var nära några gånger att pucken trillade in bakom Ward.

Med 19 sekunder kvar får VIK en ny chans att spela powerplay sedan en Björklövenspelare crosscheckat en VIK-are.

Andra perioden går till Björklöven som är laget som skapar lite fler målchanser i perioden.

Skott: 16-8.

Tredje perioden

{!M}

VIK började tredje perioden i numerärt överläge och man skapade en bra chans. Strax efter att Björklöven blivit fulltaliga har VIK en vass chans att kvittera när Wernblom direktskjuter i utsidan av målet.

VIK spelar bra första 6-7 minuterna och man skapar lite chanser men sedan tar Björklöven över matchen igen. Efter drygt tolv minuter utökar Björklöven ledningen till 2-0. Efter lite väl offensivt VIK-spel kan Brian Cooper från egen zon frispela Sebastian Selin, som inte gör något misstag utan sätter pucken i nät bakom Samuel Ward.

{!N}

VIK skapar ett par chanser till i matchen. Bland annat en bra prestation av Peter Krieger och Darren Nowick, där Krieger tacklar en björklövenback som tappar pucken till Nowick som kan avsluta.

Med knappa fem minuter kvar av tredje tar VIK timeout i samband med en dubbelutvisning på Cooper och Nowick. VIK plockar ut Ward ut målet och satsar på spel fem mot fyra.

Bra VIK-spel, men inget mål. VIK fortsätter utan målvakt även efter utvisningarna och spelar då sex mot fem.

{!O}

Matchen avslutas med lite bråk och en massa utvisningar, bland annat två dubbla fightingutvisningar på Hutchings, Cooper, Nowick och Johansson, samt matchstraff på Niklas Folin för tackling bakifrån. Matchen slutar 2-0 till Björklöven, som vinner rättvist.

{!P}

Skott: 8-12.

Analys

VIK gör en bra match borta mot serieledarna, men man räcker inte till riktigt offensivt. I spelet fem mot fem är hemmalaget lite bättre. VIK skapar sina bästa chanser i powerplay.

Det är inget skönspel som det bjuds på utan det är mycket kamp i matchen. Tyvärr tvingades Wänghult kasta in handduken redan i första perioden efter sin skottäckning.

Nästa match

{!B}

Nästa match är redan på fredag borta mot Karlskrona HK, nedsläpp klockan 19.00.

Nästa hemmamatch är söndag 24 november mot Vita Hästen, då fyller Plivit Arena 35 år och alla i publiken får gratis tårta från Frödinge i första periodpaus. Köp din biljett redan nu via denna länk!

{!D}

{!F}

{!E}

Matchfakta

IF Björklöven - Västerviks IK 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

1-0, 03:30: Hardy Häman Aktell, ass Sebastian Selin

2-0, 52:18: Sebastian Selin, ass Brian Cooper & Kristoffer Söder

Skott: 32-27 (8-7, 16-8, 8-12)

Utvisningar:

IF Björklöven: 12 minuter (2 x 2 min + 2 x 2+2 min)

Västerviks IK: 47 minuter (5 x 2 min + 2 x 2+2 min + 5+20 min)

{!A}

VIK behåller sin tionde plats i tabellen och Björklöven är fortfarande i serieledning.