Matchrapport: VIK - Vimmerby 3-4
Publicerad: 2020-09-23
Efter match
VIK förlorade för första gången denna säsong när man fick stryk i den fjärde träningsmatchen mot Vimmerby med 4-3 efter övertid. Matchvinnare blev tidigare VIK spelaren Pierre Gustavsson. Nu väntar en ytterligare träningsmatch på fredag för VIK borta mot Vita Hästen innan allvaret drar igång fredagen den 3 Oktober borta mot AIK.

Första perioden skulle inte kännas som ett derby mellan två lag som haft stor rivalitet i mellan sig genom åren.

Det var en ganska slätstruken och dålig energi från båda lagen där VIK dock skulle ta ledningen med 1-0 genom Sakku Kinnunen efter halva perioden.

{!A}

I övrigt skulle inte hännda så mycket under första perioden mer än att desvärre nye NHL lånet Andreas Englund skulle utgå skadad sedan han fått ett skott i ansiktet.

Den andra perioden skulle bli mer händelsrik och mer energi från båda lagen.

Vimmerby skulle båda utjämna och ta ledningen halvvägs in i andra perioden innan VIK kan kvittera i slutet av perioden genom Ludvig Jardeskog snyggt framspelad av Kellen Jones.

Sista perioden skulle Vimmerby tidigt utöka ledningen igen innan Jacob Bjerselius kan kvittera efter 10 minuter av sista perioden.

Matchen skulle sluta oavgjort vid fulltid där utan matchen fick avgöras på övertid. Där skulle tidigare VIK spelaren Pierre Gustavsson avgöra till Vimmerbys fördel och VIK:s första förlust på försäsongen ett faktum.

Nu återstår en sista träningsmatch på fredag borta mot Vita Hästen innan det är dags för seriepremiär veckan efter den 3 Oktober mot AIK på borta is.