J20: Västervik - HA 74 6-1
Publicerad: 2019-12-01
J20 Matchrapport
Vinst för J20 mot HA74 i en match trots att man inte spelade så bra. Idag räckte det dock. Målen utspridda på sex olika målskyttar.

Västerviks IK - HA 74

Första perioden

Vi får spela PP redan efter 10 sekunder, men får inte till något ordnat spel. Efter 3.25 tar vi dock ledningen med 1-0 genom Filip Windahl efter fint förarbete av Wille Torstensson och Liam Tampöld.

Vi är inte helt påslagna men gör ändå 2-0 efter 7.15 när Calle Jacobsson får friläge, ass Arvid Fagerström och Herman Olsson. Spelet fortsätter lite trevande.

3-0 gör Alfons Åhman i sin debut, ass Svante Kopp och Casper Remelin. Vi avslutar perioden i BP som vi reder ut bra.

Andra perioden

Vi har bra lägen för att utöka ledningen under de första minuterna men efter sex minuter så gör vi inte jobbet fullt ut och HA74 reducerar till 3-1.

Vi får PP efter ca sju minuter som vi kan utnyttja och göra 4-1 genom Hampus Sjöblad som får öppen kasse efter förarbete av Filip Windahl och Manfred Träff Williams.

Resten av perioden skapar vi en del men överlag är det lite för mycket upp och ner.

Tredje perioden

Manfred Träff Williams gör 5-1 i en två mot etta, ass Liam Svensson efter ca två minuter. Efter målet har vi lite bättre fart och skapar flera målchanser som vi borde förvaltat bättre.

Efter ca tio minuter får vi spela BP och när vi lagom är fulltaligt åker vi på en ny utvisning. Vi fixar dock att döda båda dessa utvisningar.

Med ca fem min kvar så sätter Arvid Fagerström dit 6-1, ass Joakim Strandljung och Calle Jacobsson

Analys

Vi vinner klart med 6-1 i en match där vi är klart bättre utan att övertyga fullt ut. Bitvis gör vi det bra och gasar på och då hänger inte HA74 med för att sedan gå ner i tempo och då blir det lojt.

Idag räcker det, men mot bättre motstånd måste vi va på tå i 60 min.