Matchrapport: VIK till slutspel efter 2-0-seger mot Vita Hästen!
Publicerad: 2019-03-09
VIK säkrade på fredagkvällen en plats bland dom topp 8 som innebär vidare kvalspel mot SHL efter att ha vunnit med 2-0 mot Vita Hästen. Stor matchvinnare blev Darren Nowick som gjorde det viktiga 1-0 målet, samt Emil Kruse som inte släppte något mål förbi sig. Ett stort grattis till hela laget som verkligen visat alla experter att man är bättre än vad alla trodde på förhand där man var rankat sist i ligan.

Sammanfattning

Period ett

VIK började matchen bra och fick tidigt ett powerplay, något som man dessvärre inte kunde utnyttja.

VIK fortsatte dock var det bättre och mest spelförande laget under den första perioden. Man skapade en hel del lägen, bland annat var Victor Öhman nära att ge VIK ledningen i en spelvändning. Hästen försvarade sig mest, men man hade också några farligheter när man stack upp. Bland annat genom tidigare VIK-spelaren Christopher Fish.

Perioden blir mållös. En period där de syntes att matchen gällde något för VIK, som drev på spelet till skillnad mot Hästen som varit klara för negativt kval än längre tid.

Period två

{!D}

VIK skulle fortsätta som i första perioden och man fick också efter fyra minuters spel det så viktiga 1-0 målet. Darren Nowick tråcklar sig igenom fem Hästenspelare och sätter dit pucken mycket snyggt bakom en chanslös bortamålvakt. Det kändes som att VIK hade bra kontroll på matchen så långt och man var också närmare 2-0 än Hästen än kvittering.

Hästen skulle dock få sina bästa chanser till kvittering strax innan andra periodvilan, när man avslutar med ett powerplay. Där sätts VIK på prov och då kliver VIK:s målman Emil Kruse upp och göra några riktigt svettiga räddningar.

{!E}

Period tre

Den sista perioden kändes mer avslagen än de två tidigare perioderna.

VIK bevakade sin ledning, medan Hästen kändes ganska så oinsperande. Spelet förlades i stora delar av perioden Hästens zon.

Bästa lägen för Hästen skulle Marcus Eriksson få när han fri med Kruse ändå inte lyckas överlista VIK:s målvakt, som höll sin femte nolla för säsongen.

{!F}

När Hästen plockar ut målvakten kan Tim Wahlgren med 1 sekund kvar av matchen sätta dit 2-0 till hemmapublikens stora jubel!

VIK var därmed klart för kval mot SHL!!!

Analys

VIK vinner matchen rättvist och man är det bättre och mest motiverade laget matchen igenom. Tack vare VIK:s starka avslutning på säsongen slutade laget på en topp 8-plats som nu innebär att säsongen fortsätter med kval mot SHL. Detta är så grymt starkt gjort av hela laget!

Man måste hylla nya sportchefen Emil Georgsson och tränarna Mattias Karlin, Mikael Johansson och Gabriel Remelin, som verkligen fått ihop i stort sett ett helt nytt lag där alla experter var eniga att detta lag var sämst i serien. Skönt att bevisa motsatsen!

Nästa match är första slutspelsmatchen i Fristads Hockey Challenge, på tisdag borta mot Karlskrona HK. Nedsläpp kl 19.00.

VIK:s första hemmamatch i slutspelsserien i Plivit Trade Hallen är mot Västerås IK torsdag 14 Mars, klockan 19.00. Information till säsongkortsinnehavare och sponsorer med företagskort om hur man förlänger sin plats kommer inom kort.

{!C}

Matchfakta

{!A} {!G}

Västerviks IK - HC Vita Hästen 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

1-0, 24:24: Darren Nowick, ass Emil Wahlberg

2-0, 59:59: Tim Wahlgren, ass Jens Holmström & Kellen Jones (ENG)

Skott: 30-17 (11-5, 10-4, 9-8)

Publik: 1640 åskådare

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey

Individuell statistik VIK-spelare

Darren Nowick: 1 mål (totalt 12 mål)

Tim Wahlgren: 1 mål (totalt 6 mål, 5 mål i VIK)

Emil Wahlberg: 1 pass (totalt 17 pass)

Jens Holmström: 1 pass (totalt 11 pass)

Emil Kruse: 17 räddningar (totalt 1129), 100% SVS (genomsnitt 92,16%), 0 insläppta mål (2,07 GAA i genomsnitt, femte nollan!)