J20 föll tungt i premiären av JuniorEttan
Publicerad: 2021-12-11
Tunga minutrar i andra perioden avgjorde matchen.

Efter att J20 lekt sig igenom grundserien stötte man på betydligt tuffare och jämnare motstånd under lördagseftermiddagen då Olofström var på besök i Plivit Arena. Starten på matchen var jämn men det var VIK som skrapade fram de farligaste chanserna men Olofström-spelarna spelade väldigt uppoffrande och låg ofta i skottlinjen och täckte mycket skott.

Olofström fick en gratisbiljett in i matchen när VIK slarvade i egen zon och dom kunde göra 0-1 efter ungefär sex minuter. Efter målet så tog Olofström över initiativet och hade det mesta av spelet. VIK åt sig tillbaka och gjorde också 1-1 genom Alfons Åhman men dessvärre lyckades man inte få något momentum med sig efter målet då man i samband med detsamma drog på sig en utvisning. Olofström fortsatte leda spelet och skapade de farligaste lägena under resten av perioden och dom hade hela tre ramträffar. VIK ska vara glada att det bara stod 1-1 på tavlan. Med en och en halv minut kvar av perioden drabbades VIK av , vad som skulle visa sig vara, ett matchavgörande matchstraff. Ett väldigt hårt dömt matchstraff men VIK krigade på och redde ut första delen av utvisningen fram till periodvilan. Det var en ganska jämn period med liten fördel för bortalaget och det var tydligt att det var ett mer utmanade motstånd än vad VIK är vana vid att möta.

Olofström fick då börja andra perioden i powerplay och under första minuten av perioden gjorde dem ett matchavgörande ryck då dem tryckte in inte mindre än tre mål fram till ställningen 1-4. Den minuten präglade sedan hela perioden som bli väldigt svängig med ströchanser åt båda håll men utan någon speciell ordning i spelet. Det kändes som att Olofström hade backat hem lite och bevakade sin stora ledning. Olofström var fortsatt starka defensivt och bjöd inte VIK på mycket. VIKarna var märkbart tagna av starten på perioden och kom inte alls igång med sitt spel, var tvåa på alla lösa puckar och de få gånger VIK lyckades skapa bra lägen så hade bortalaget för dagen en väldigt bra målvakt. VIK lyckades inte göra något mål utan efter två perioder hade vi 1-4.

VIK fick en bra chans tidigt i tredje perioden då man fick powerplay men man lyckas inte överlista Olofströms målman Anton Haraldsson. Istället kort efter att powerplayet var över så kontrade Olofström in blytunga 1-5. VIK fick sedan ytterligare chans i powerplay och Alfons Åhman kunde trycka in sitt andra mål för matchen, cirka sju minuter in i perioden. Efter det fick VIK lite luft under vingarna och började ligga på för ytterligare reduceringar och man låg på rejält, skapade väldigt många chanser och pepprade skott mot Olofströms mål men utan utdelning. Forceringen kom av sig i slutet på perioden när VIK drog på sig flera utvisningar och det blev inga fler mål i matchen.

I spelet fem mot fem var detta en ganska jämn tillställning men ett ödesdigert matchstraff och en effektiv första minut av andra perioden satte stopp en framgång denna dag. Jag tror definitivt av VIK kan vara med och utmana i denna serie så det är bara att glömma denna match och gå vidare mot nästa utmaning.

J20 – Olofström 2-5

Målskytt VIK: Alfons Åhman x2

Skott: 26-26

Nästa hemmamatch är den 18/12 klockan 14.00 då IK Pantern kommer på besök.