Nyförvärv och negativt besked

4 augusti 2021 08:00
Kontrakt

Vi har en bra och en dålig VIK-nyhet till er. Vi börjar med den bra: NHL-draftade forwarden Skyler McKenzie är klar för Västerviks IK och ansluter snart till laget. Den dåliga nyheten är att Connor Jones, som var tänkt att vara en viktig pjäs i säsongens lagbygge, inte kommer till Västervik.


Skyler McKenzie är en 23-årig anfallare med rötterna i den kanadensiska provinsen Alberta, närmare bestämt i Sherwood Park i utkanten av Edmonton. 2017 draftades han av Winnipeg Jets som 198 spelare totalt.

Han spelade sin juniorhockey i WHL och Portland Winterhawks, där han framför allt de två sista säsongerna var en pålitlig poängplockare och gjorde då 84 och 87 poäng på 72 matcher. Därefter blev det två säsonger i Winnipegs AHL-lag Manitoba Moose innan han provade på spel i Europa för första gången den gångna säsongen, då han lånades ut till Freiburg i tyska andraligan en period innan AHL kom igång igen. Totalt har det blivit 131 AHL-matcher och 47 poäng (22+25) för McKenzie. McKenzie kommer att spela i tröja #88.

– Skyler är en kvick ytterforward som spelar större än sin storlek. Gillar att ge sig in där det är lite skitigt samtidigt som han har en rad skickliga egenskaper. En spelare som på förhand känns spännande för spel i Europa. Skyler kommer ansluta till Västervik runt den 20 augusti, berättar sportchefen Emil Georgsson om nyförvärvet.

Angående förra säsongens publikfavorit Connor Jones så var tanken att han skulle spela i Västervik även den här säsongen. Så blir det tyvärr inte.

– Tanken var att Connor skulle spela denna säsong i Västervik och kontraktet var undertecknat, men för drygt en vecka sen meddelande han mig att han och hans fru väntar sitt första barn i februari vilket gör att det inte finns möjlighet att spela i Europa och Västervik. Så klart var det beskedet en besvikelse då vi alla såg vilken utväxling han hade i slutspelet, samtidigt som vi gläds med deras besked om att dom ska bli föräldrar, säger Emil Georgsson.