Västerviks IK och sportchef Tomas Lind går skilda vägar

5 mars 2018 12:06

Tomas Lind, sportchef i Västerviks IK, sitter på ett utgående kontrakt med Västerviks IK och båda parterna har enats om att inte förlänga avtalet. Tomas avslutar sin tjänst sista mars 2018.


Tomas Lind har funnits i och runt Västerviks IK:s lag och organisation mer eller mindre från föreningens födelse 1971. Han har fungerat som sportchef under många år och innan det har Tomas både spelat i klubbens a-lag och haft huvudansvaret för a-laget som tränare under flera olika perioder.

- Det är en enastående insats Tomas har gjort i vår förening, närmast en livsgärning faktiskt, säger Västerviks IK:s ordförande Dan Nilsson, som fortsätter:
- Det är stora skor att fylla för den som tar över klubbens sportsliga ansvar, vi känner en enorm tacksamhet för det engagemang och kunnande som Tomas har stått för under uppbyggnaden av den organisation som vi nu har i landets näst högsta liga HockeyAllsvenskan. Jag hoppas och tror att vi också kan få ta del av Tomas kunskaper i framtiden på något sätt.

Västerviks IK:s styrelse har arbetat med en omorganisation av klubbens ledning under säsongen.

- Med beskedet att Tomas Lind och klubben nu inte förlänger kontraktet har även det sportsliga ansvaret för klubbens representationslag ingått i diskussionerna om hur framtidens Västerviks IK ska ledas. Vi har nu några namn som ska betas ner till ett och hoppas att kunna presentera det snarast, säger ordförande Dan Nilsson avslutande.