Matchrapport: Uddamålsförlust mot AIK i Plivit Arena
Publicerad: 2019-10-10
Efter match
Både mardrömsinledning och -avslutning när Västerviks IK föll mot AIK på onsdagskvällen hemma i Plivit Arena. AIK tog ledningen efter endast 35 sekunder. VIK:arna jobbade sig ikapp, men med endast 18 sekunder kvar på matchklockan gjorde gästerna 2-3, som också blev slutresultatet.

Sammanfattning

Period ett

Västerviks IK får ännu en mardrömsstart i en matchinledningen. Redan efter 35 sekunder gör Emil Aronsson 0-1 till gästerna efter en kontring.

Hemmalaget lyfter upp spelet och efter fem minuter kvitterar Ken Jäger, snyggt assisterad av Erik Nyström.

Sen är det VIK:arna som håller i taktpinnen men perioden slutar 1-1.

Skott 16-6.

Period två

Lite ställningskrig inledningsvis i perioden. Det syns att det är två lag med lite sargade självförtroenden på banan.

Till hemmapublikens glädje så tar VIK ledningen i mittenakten. Målskytten är Peter Krieger efter en fin individuell prestation i powerplay.

Gästande AIK skulle dock få ett ypperligt läge till kvittering innan periodvilan, då två VIK:are satt på botbänken.

Uppoffrande hemmaspelare såg dock till att VIK hade en 2-1 ledning inför sista perioden.

Skott 8-10.

Period tre

Kvällens gäster, AIK, skulle få en bra start på trejde perioden. Den är inte ens fyra minuter gammal när Elias Lindström styr in kvitteringen.

{!C}

Efterföljande minuter bjuder på böljande spel, dock med få heta målchanser. Närmast ledningsmålet är Kim Johansson i numerärt underläge, men hans skott går i ramen.

Matchen skulle dock inte sluta oavgjort. Med endast 18 sekunder på matchklockan avgör AIK:s Carl Wassenius matchen. 2-3 efter ett individuellt misstag av Västervik.

Skott 4-7, totalt 28-23.

Analys

Det mesta studsar emot Västerviks IK just nu. Man fortsätter att släppa in mentalt tunga mål och man gör alldeles för många individuella misstag.

VIK:arna har släppt in första målet i samtliga matcher under seriespelet såhär långt.

Chans till revansch redan nu på lördag i Plivit Arena. Då gästar Jonathan Dahléns Timrå IK. Ett Timrå som idag hemmaslog Västerås IK med 5-2.