Matchrapport: Tung förlust mot Björklöven
Publicerad: 2020-01-11
VIK åkte på fredagskvällen åter på en förlust efter att man förlorat med 0-2 hemma mot IF Björklöven. Efter mer än två och en halv mållösa perioder avgjorde Björklöven sent i matchen i spel fem mot tre och andra målet kom i tom bur när VIK jagade kvittering. I och med förlusten ligger VIK allt närmare det nedre strecket som innebär kvalspel för att behålla sin Hockeyallsvenska status.

Sammanfattning

Första perioden

VIK börjar matchen klart piggast och man skapar lite halvfarliga lägen för att ledningen. Närmast är Ken Jäger med ett stolpskott.

Björklöven skulle dock växla upp ju längre perioden gick och sista delen av perioden får VIK tacka Arvid Ljung i hemmakassen att 0-0 kan stå sig perioden ut.

Skott: 7-14

Andra perioden

Den andra perioden skulle bli betydligt jämnare och bättre från hemmalagets sida. Man hade bra koll på Björklöven och tillät inte dom skapa så farliga chanser som i första perioden.

Om VIK:s powerplayspel lämnade mycket att önska i period 1 så visade man upp ett riktigt bra PP i andra perioden. Man flyttade puck snabbt och farliga skotten avlöste varandra. Närmast var Rob Bordson att styra in Oskar Drugges skott.

Perioden skulle märkligt nog sluta 0-0 även den.

Skott: 12-10

Tredje perioden

VIK började sista perioden piggt och hade några chanser att ta ledningen.

När matchen verkligen står och väger i mitten av perioden drabbas VIK av två utvisningar tätt inpå varandra vilket ledde till boxplayspel tre mot fem. Det kunde inte VIK och Arvid Ljung stå emot utan gästernas kunde snyggt skicka in 1-0 genom Alex Hutchings.

En av utvisningarna åkte Victor Öhman på och han tvingades utgå från matchen direkt från utvisningsbåset och han återkom inte mer denna kväll. Skadeläget på Öhman är oklart i nuläget.

VIK försöker forcera på slutet för att få till en kvittering men man är aldrig nära utan Björklöven stänger ner matchen och kan också fastställa 0-2 i öppen kasse.

Skott: 9-7, totalt 28-31

Analys

VIK gör en bra match mot seriens i särklass bästa lag.

Tyvärr har VIK alldeles för dålig effektivitet. Vad det beror vet inte jag, men såklart att självtroende är en stor bit. Man ligger i botten av tabellen och har inte mycket medstuds.

Nu gäller det att hitta tillbaka till vinnarspåret nästa vecka för att inte halka ner under kvalstrecket.

Matchfakta

Västerviks IK - IF Björklöven 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

0-1, 50:09: Alex Hutchings, ass Zach Palmquist & Justin Crandall (PP2)

Tabellen efter dagens match

Västervik ramlar ner till tolfte plats och nu har Mora gått ifrån i botten och Almtuna med en match mindre spelad kan gå ifrån även de. Nykomlingarna Kristianstad på trettondeplatsen har möjlighet att gå ikapp med en match mindre spelad.

VIK-TV

{!C}

Highlights från matchen från C More

Stillbilder från matchen

{!F}

Media om matchen

Västerviks Tidningen "VIK orkade inte – så var matchen. Höll länge jämna steg med serieledaren – vi rapporterade direkt" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks Tidningen "Utvisningarna som knäckte VIK. Stod emot riktigt bra mot serieledaren – i två och en halv period" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks Tidningen "Nye målvakten hyllas: 'Skitnöjd.' Var nära att ta VIK till poäng mot seriens överlägset bästa lag" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks Tidningen "BETYG: 'Visade att VIK valde rätt' Ny förlust för VIK – men den här trion imponerade ändå" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik: "Västervik nollat av serieledaren – trots bra insats"

Dagens Västervik: "Johansson efter nya nederlaget: 'Tycker vi var värda poäng'"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Västervik blev nollade mot seriesuveränen" - med Arvid Ljung-intervju

Sveriges Radio P4 Västerbotten: "Importernas sena mål frälste Björklöven"

Västerbottens-Kuriren: "Liverapport - Löven drog det längsta strået" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "Reserven höll nollan - då vann Björklöven. Svår bortamatch, då stängde reserven igen i Lövens kasse" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "Fyra snabba efter Lövens vinst: 'Han briljerade'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "TV: Fagervall belåten med instats i Västervik - 'Vi lägger ner det arbete som krävs'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "TV: Efter storspelet: 'De hade ett bra tryck'. Målvaktsreserven om matchen som stod och vägde" - endast för tidningens prenumeranter

Västerbottens-Kuriren: "Krönika: Löven visar hög klass" - endast för tidningens prenumeranter

Hockeysverige.se: "Backupens galna facit – tre nollor på sex matcher. Svep från kvällens fyra matcher i Hockeyallsvenskan"

Hockeynews.se: "HA-svepet: SSK upp på slutspelsplats – Wessner tillbaka i hetluften"