Matchrapport: Förlust i slutspelsserien mot MODO
Publicerad: 2019-03-18
Matchrapport
Det blev förlust för Västerviks IK med 5-1 mot MODO Hockey borta på måndagskvällen i Fristads Hockey Challenge. VIK:s mål gjordes av Ken Jäger i powerplay i tredje perioden. Nu återstår endast en a-lagsmatch denna säsong, nämligen hemma mot BIK Karlskoga på onsdagskvällen, ett lag som också är avsågat från chans till vidare kvalspel uppåt efter måndagens matcher.

Sammanfattning

Period ett

{!D}

Matchen börjar försiktigt och antalet målchanser inledningsvis var lätträknade. Mål skulle dock komma och det var hemmalaget Modo som tog ledningen i femtonde matchminuten. Förre VIK:aren Patrik Karlkvist är målskytten.

Västervik skulle nästan omgående få en bra chans till kvittering, men Modos målvakt Erik Hanses var med på noterna.

Period två

Modo skulle få chansen att utöka sin ledning i numerärt överläge efter drygt fem spelade minuter, men VIK:arna reder ut.

En andra period som står för böljande spel i en väldigt snäll tillställning. VIK:arna skulle också få chansen i numerärt överläge i slutet på perioden, men även Modo klarar sig ifrån en kvittering.

Hemmalaget skulle också utöka ledningen till 2-0 innan periodpaus. Mattias Norlinder är målskytten.

Period tre

{!C}

VIK skapar några heta lägen inledningsvis, men istället för reducering utökar Modo sin ledning till 3-0. Matchklockan stod då på 03.59 och målskytten var Magnus Häggström.

Västervik får också chansen i numerärt överläge i mittendelen av perioden och man tar även ut målvakten. Ken Jäger reducerar också till 3-1. Närmare än så kommer inte VIK:arna.

Modos Joakim Hagelin gör 4-1 i den öppna målburen.

I powerplay kommer också 5-1 för Modo, som också blir slutresultatet. Även den gången är målskytten Joakim Hagelin.

Analys

En ganska slätstruken insats från VIK:arna. Det syntes att matchen var av mindre betydelse. Man skapar visserligen en del målchanser men Modos målman Erik Hanses ville annat.

{!E}

Nästa match

Sista matchen för säsongen spelas redan nu på onsdag 20 mars i Plivit Trade Hallen. Matchen börjar klockan 19.00 och för motståndet står BIK Karlskoga.

Se till att köpa biljett och tacka VIK:arna för en väl genomförd säsong.