Matchrapport: Förlust mot Väsby
Publicerad: 2021-01-23
VIK lyckades inte fortsätta på vinnarspåret efter segern mot Kristianstad senast. Väsby blev för svåra och kunde slutligen segra med 4-2. Periodsiffrorna skrev till 1-0, 1-0, 2-1.

Matchen började med böljande spel men de heta chanserna uteblev. Väsby blev det första laget att göra mål på fredagskvällen. Efter drygt nio spelade minuter gör Viktor Åström 1-0 bakom en skymd Zackarias Skog i VIK-målet.

VIK var en ramträff från en kvittering men den första perioden slutar med hemmaledning 1-0. En tung period för VIK där Victor Öhman utgår med befarad knäskada.

VIK tog över spelet i den andra perioden men man hade förtvivlat svårt att göra mål. Man fick tidigt chansen i numerärt överläge men man fick inte spelet att stämma. Senare kom också möjligheten att spela 5 mot 3 i nästan en minut men en ramträff räddade Väsbys målman, Linus Ryttar, från påhälsning den gången. Det skulle dock komma mål i den andra perioden och det är Väsby som utökade sin ledning till 2-0.

VIK fick bästa möjlig start på tredje perioden. Tim Wahlgren reducerade till 2-1 efter bara 17 sekunders spel. Glädjen blev dock kortvarig för Västerviks IK. Bara 15 (!) sekunder senare utökade hemmalaget sin ledning till 3-1 på en kontring. Psykologiskt tungt mål att släppa in för VIK som inte lyckas komma tillbaka denna kväll.

I mittendelen uttökade Väsby ledningen på nytt till 4-1. VIK tog ut målvakten tidigt i jakten på poäng och man fick ganska tidigt en reducering till 4-2 genom Erik Gustafsson men närmare än så kom man inte denna kväll.