VIK föll i sudden mot Pantern
Publicerad: 2018-02-11

VIK förlorade lördagens enkronamatch mot Pantern med 2-3 efter förlängning inför närmare 2000 personer.

Första perioden

Man hade förhoppningar om att VIK skulle bygga vidare på det fina spel man visade i senaste matchen mot Vita Hästen. Desvärre syndes inte mycket av det under första perioden.

Det var Pantern som var det klart bättre och hetare laget. Gång på gång lyckades man få fast VIK i sin egen försvarzon. VIK lyckades dock hyffsat att hålla Pantern ifrån allt för farliga målchanser.

Strax innan matchens första powerbreak skulle också rättvist ledningen komma för Malmölaget. Det är Nicklas Jadeland som distinkt sätter dit pucken efter fint förarbete av Sebastian Dyk och Sebastian Strandberg.

Efter det är Pantern närmare ytterliggare mål än VIK är att kvittera.

Joacim Hedblad fick redan efter första bytet kasta in handduken på grund av skada vilket gjorde att Roger Forsberg fick ändra om i kedjorna direkt. Tanken var att ha samma lag som i segermatchen mot Vita Hästen.

Andra perioden

VIK skulle få en drömstart på andra perioden när man redan efter 33 sekunder på en kontring sätter dit kvitteringspucken. Det är Andreas Frisk som sätter dit sitt 6:e mål för säsongen.

Det målet var otroligt viktigt och det märktes att VIK var ett helt annat lag jämfört med första perioden. Man började vinna närkamper och få längre anfall i Panterns zon. Bästa läget att ge VIK ledningen får Mattias Elfström som helt ren i slottet inte lyckas överlista bortalagets målvakt Robin Jensen.

Pantern skulle ologiskt göra ledningsmålet med ca 5 minuter kvar av perioden när Nicklas Jadeland gör sitt andra för kvällen, där gästerna tar till vara på ett misstag av VIK försvarare.

Tredje perioden

I den tredje perioden skulle VIK ganska tidigt i perioden utjämna till 2-2 när Patrik Blomberg trycker dit pucken efter förarbete av Oskar Drugge och Victor Öhman. Patrik Blomberg som gjort poäng i 5 raka matcher. Efter det öppnar det upp sig lägen åt båda hållen där VIK väljer att gå ner på kedjor i matchens sista del, allt för att försöka bärga tre blytunga poäng. Dock så lyckas inte någon av lagen avgöra under ordinare tid.

Övertid

Matchen går till övertid och där avgör Sebastan Dyk efter bara 33 sekunder på ett skott som Victor Östlund nog velat ha revansch på. Såg lite för enkelt ut.

Analys

VIK gör en väldigt slätstruken första period som gör att betyget dras ner. Man kommer inte ut med den aggresivitet man bör göra på hemmaplan. Däremot ska man ha beröm för att man spelar upp sig både i den andra och tredje perioden och att man hämtar ikapp två underlägen.

VIK kunde lika gärna fått med sig alla tre poäng samtidigt som man lika gärna kunnat få med sig noll poäng. Den poängen man tog kan visa sig värdefull när vi summerar 52 omgångar. Nu gäller det att ladda om för nästa match mot Uppsalalaget Almtuna. En seger där skulle sitta väldigt fint.