Centern klar för en tredje säsong i Västervik

30 juli 2021 09:00
Kontrakt

21-årige centern Marcus Westfält är klar för ännu en säsong i Västerviks IK. Trots sin unga ålder har Marcus redan hunnit samla på sig en hel del rutin.


Marcus Westfält har Vallentuna som moderklubb och där spelade han tills det blev en flytt till Gävle och Brynäs 2016. I Brynäs blev han kvar i tre säsonger innan han var utlånad till Västervik säsongen 19-20 och sedermera skrev på för klubben inför säsongen 20-21. Nu är han alltså klar för en tredje säsong i VIK-tröjan. Trots att Marcus bara är 21 år gammal har han ändå hunnit med ett 60-tal SHL-matcher samt runt 140 HockeyAllsvenska matcher (inklusive slutspel). Förra säsongen gjorde han 13 poäng på 51 matcher i grundserien och ytterligare en poäng på de tio slutspelsmatcher han deltog i.

– Vi är glada över att Marcus stannar hos oss och fortsätter sin utveckling. Marcus är bara 21 år, men besitter en hel del rutin från denna liga. Hos oss har han varit en stöttepelare i framförallt de defensiva spelformerna där han varit en spelare vi har kunnat lita på, säger sportchef Emil Georgsson om Westfält.