Matchrapport: Tingsryd - VIK 2-1
Publicerad: 2022-09-01
VIK:s fina segersvit på försäsongen sprack när man förlorade mot seriekollegan Tingsryd med 2-1 efter övertid och straffar.

VIK kom till spel utan trion Joakim Hagelin, Alexander Hilmersson och Hugo Gabrielsson. Detta gjorde att egenfostrade juniorerna Filip Windahl Carl Henrik Edwardsson fick mycket speltid.

Det var en jämn match mellan lagen där första perioden slutade 0-0. Tidigt i andra perioden skulle VIK ta ledningen i boxplay efter en läcker passning från William Wiå till Marcus Vela som fri med Tingsrydsmålvakt kan ge VIK ledningen. Vela som verkligen fått en flygande start i VIK tröjan där han gör mål i stort sett varje match.

Tingsryd skulle dock kvittera i slutet av andra perioden i powerplay. VIK som åkte på hela 10 två minutersutvisningar under matchen. VIK visade upp under matchen ett mycket bra boxplay men att sitta så mycket på botbänken är inte hållbart över tid.

På grund av alla utvisningar saknade VIK lite kraft i offensiven för att orka med att få till ett avgörande i sista perioden utan matchen gick till övertid och till slut straffar. Där visade Tingsryd den större kylan och vann matchen med 2-1.

För VIK:s del visar man återigen upp ett mycket bra försvar och målvaktsspel. Nu gäller det att slipa på offensiven. Nästa träningsmatch är 7/9 borta mot Vita Hästen.