Matchrapport: Förlust borta mot Västerås med 4-0
Publicerad: 2020-11-14
VIK åkte på en tung förlust borta mot Västerås på fredagskvällen med 4-0. Man var med i matchen ganska länge men när 3-0 kom efter dryga sex minuter in i tredje perioden blev uppförsbacken för brant. Se highlights nedan!

Ett lite uddlöst Västervik förlorade klart mot Västerås på fredagskvällen med 4-0. En jämn första period slutade 0-0 men där Västervik var det lite bättre laget spelmässigt men fick inte in några puckar bakom Kruse i målet.

I andra perioden är det hemmalaget som ska ta ledningen efter lite slarv i offensiv zon när Västerås spelar powerplay. Västerås kommer i en kontring två mot en och Sebastian Benker kan göra 1-0.

Det är nära att VIK kan kvittera strax efter men Kruse kan göra en fin räddning.

VIK:s powerplay-spel idag var ingen höjdare samt att Västerås spelade bra försvarsspel. VIK hade förtvivlat svårt att komma till skott i sina numerära överlägen.

Med två minuter kvar av andra perioden tilldöms Västerås en straff när Sebastian Benker blir upphakad. Han slår straffen själv och sätter den kyligt i mål bakom Sandström.

Inför tredje perioden ändrar VIK om i laget lite för att försöka få lite bättre fart i spelet. Tyvärr hjälper inte det utan Västerås kan göra 3-0 sex minuter in i tredje och efter det försvarade sig Västerås på ett bra sätt och 26 sekunder senare tar Västerås vara på ett misstag i VIK:s zon och gör 4-0.

Totalt sett en rättvis seger för hemmalaget som tog tillvara på målchanserna som uppstod. Hade VIK satt någon puck i början kanske det kunde blivit en annan match.