J18: Skillingaryds IS - Västerviks IK 1-6

9 februari 2019 08:34
J18

Västerviks IK J18 är redan klara för kvalspel till division 1 med två matcher kvar av slutspelsserien efter vinst borta mot Skillingaryds IS på torsdagskvällen! Vi spelar en bra match där ingen faller ur ramen och Krille Solstad är stabil i kassen.


Första perioden

Matchen börjar i ett rätt högt tempo där båda lagen åker mycket skridskor, men spelet lämnar en del övrigt att önska. Vi tar ledningen genom Liam Svensson, på pass av Herman Olsson, tiden är 4:49.

Sen böljar spelet fram och tillbaka, Skillingaryd kvitterar efter 13:17, då vi sorterat dåligt i egen zon. Men vi får in 1-2 målet i slutet av perioden och det är Herman Olsson, som håller sig framme på en retur av Carl-Henrik Edwardssons skott.

Skott 9-11.

Andra perioden

Vi vet att vi kan bättre än i första perioden och det kommer grabbarna att visa. Redan från första nedsläpp så är det inget snack om vart de tre poängen kommer att hamna. Vi gör i stort sett allt rätt där ute och sköljer över Skillingaryd.

1-3 gör Carl-Henrik Edwardsson på pass av Oliver Svensson, tid 4:49, sen gör även Carl-Henrik 1-4 på pass av Gustav Lindblad 12:10 in i perioden. Och vi det här laget är det bara ett lag på banan.

1-5 gör David Hermansson och det är Hugo Salomonssson som står för förarbetet, tid 13:50.

Skott 3-20.

Tredje perioden

Vi fortsätter och spela bra hockey och har full kontroll på matchen. 1-6 gör William Torstensson assisterad av Manne Träff Williams, tid 4:52.

Domare Nykvist försöker jämna till spelet och hittar lite udda utvisningar här och var. Men det hjälper inte, vi spelar av matchen på ett bra sätt.

Skott 4-17, totalt 16-48.

Sammanfattning

Vi gör en bra match, där andra perioden är med och nosar på en av de bättre den här säsongen. Kristoffer Solstad är stabil i målet, CH:s målform håller i sig.

Herman O gör sin bästa match för säsongen. Hela laget ska ha beröm, ingen faller ur ramen. Eftersom vi vann är vi klara för kvalserien till J18 division ett och därmed är delmål två avklarat.

Nu har vi två matcher kvar och det gäller att ta med sig en bra känsla in för det som komma skall

/ Ledarna

J18 Division 2 Slutspel Smålands Ishockeyförbund

Matchfakta Skillingaryds IS - Västerviks IK J18 1-6