Matchrapport: VIK vann semifinal 5
Publicerad: 2021-04-12
Matchrapport
VIK lyckades förlänga säsongen och skaka ännu mera liv i matchserien när man reducerade till 2-3 i matcher. Matchen slutade med 3-1 seger efter en otroligt stark moral i hela laget samt Daniel Marmenlind som visade med besked att han är seriens bästa målvakt. Match 6 på Tisdag i Plivit Arena. Ska VIK kvittera matchserien och få en sjunde avgörande match i Timrå?

VIK drabbas tidigt av en utvisning när man hade för många spelare på isen men VIK visade upp som man gjort i hela matchserien ett bra boxplayspel.

VIK och Timrå bjöd annars på en jämn första period där VIK hade två ramträffar att ta ledningen men pucken ville inte in.

Istället kunde Albin Lundin ge hemmalaget ledningen sedan han stått alldeles för fri i slottet och med ett direktskott kunde inte ens Daniel Marmenlind rädda. Då hade vi spelat ca halva första perioden.

Den andra perioden handlade väldigt mycket om Timrå mot Daniel Marmenlind. Timrå gick för att utöka ledningen och man bombarderade VIK:s duktiga målvakt med skott.

VIK stod emot och hockey är inte alltid logiskt för genom två snabba spelvändningar kunde VIK vända på matchen först där Jacob Bjerselius kvitterar innan Alfred Barklund följer med i ett anfall och gör sitt första mål i VIK tröjan. 2-1 till VIK var ett faktum.

Efter det drabbas VIK av utvisningar men man fortsätter sitt starka boxplay och går till pausvila med en 2-1 ledning.

I sista perioden ökade Timrå trycket mot Västerviks mål och man skapade många bra lägen men antingen var Daniel Marmenlind där och agerade vägg eller så hade han sina stolpar till sin hjälp.

Noteras ska att VIK spelade ett mycket uppoffrande förssvarspel , där man hela tiden låg i skottlinjen.

VIK lyckades hålla undan och när Timrå tog ut målvakten kunde Kellen Jones punktera matchen och ta denna matchserie hem till Västervik igen.

Det är bara buga och bocka för det VIK visar upp. Vilken otrolig moral det finns i detta lag. Alla jobbar för varandra tillsammans med seriens bästa målvakt.