Matchrapport: VIK segrare i målsnål match
Publicerad: 2020-10-31
Västerviks IK är åter uppe på vinnarspåret efter nederlaget mot serieledande Björklöven IF senast. På fredagskvällen bortaslog laget MODO Hockey med 1-2. Periodsiffrorna skrevs till 0-0, 1-1, 0-1.

Det var en frejdig inledning på matchen i Fjällräven Center på fredagskvällen. Västervik skapade mest i den inledande delen av perioden men även MODO hade sina chanser att ta ledningen.

Utvisningarna som duggat tätt i samtliga matcher av årets säsong av HockeyAllsvenskan lyste med sin frånvaro. Bara en utvisning skulle utdömas i den första perioden och det var en MODO-spelare som fick sitta på botbänken i slutskedet av perioden. VIK:arna lyckades dock inte ta vara på möjligheten och den första perioden skulle förbli mållös.

Den andra perioden skulle inte bli gammal innan första målet skulle komma denna fredagskväll. Efter en märklig situation så tar MODO ledningen efter dryga minuten. Västerviks IK skulle dock inte låta underläget bli långvarigt. I spel i numerärt överläge kvitterar Oskar Drugge bara minuter senare och den andra perioden skulle sluta lika på ett.

En försiktig inledning av den tredje perioden där mycket tydde på ett oavgjort resultat lagen emellan. Trion Axel Jonsson-Fjällby, Michael Kapla och Eetu Tuulola ville annat. I periodens åttonde minut fick trion chansen i en spelvändning. Efter snyggt klapp-klapp spel så var VIK i ledningen med 1-2 i matchen. Eetu Tuulola sist på pucken.

MODO jagade och jagade men VIK:arna hade koll på händelserna. Hemmalaget tog i slutskedet ut målvakten men Västervik höll undan och vann.

Nästa match för VIK:arna är redan på måndag 2/11. Då kommer AIK på besök.