Matchrapport: VIK vann och säkrade semifinalplats
Publicerad: 2021-03-30
VIK vann måndagens match mot Södertälje med 4-1 och säkrade avancemang till Semifinal mot SHL. VIK slog ut Södertälje med 3-1 i matcher efter en imponerande laginsats. Stort grattis Västervik IK som anvancerat vidare och nu återstår endast 4 lag kvar i kampen om SHL platsen.

Innan matchstart delades pris får årets iskung i HockeyAllsvenskan ut till Michael Kapla och årets målvakt Daniel Marmenlind av företrädare för HockeyAllsvenskan.

Det var annars ett heltaggat bortalag som började matchen klart bäst där man försökte möta upp VIK med hårt spel och hård forecheck på VIK:s backar.

VIK var inte riktigt på tårna till en början och rättvist kunde gästerna också ta ledningen tidigt i matchen genom Emil Aronsson efter ha snott pucken av en VIK spelare.

Men ju länge perioden går mattas Södertäljes fina start av och VIK kommer in mer och mer i matchen, och när VIK får chansen i sitt första powerplay i matchen prickskjuter Ryan Gropp dit kvitteringen. Tid 12.27.

1-1 skulle stå sig perioden ut där Södertälje hade första delen men VIK kom tillbaka starkt på slutet.

I den andra perioden skulle de präglas av mycket utvisningar åt båda håll men där VIK förvaltade en av sina chanser i Powerplay där Tim Wahlgren prickskjuter även han dit ledningspucken.

Södertälje tappar momentum ju längre perioden går, VIK känns som man fått matchen precis dit man vill.

VIK stänger ner Södertälje som försöker att jaga in en kvittering i sista perioden men VIK stänger ner bortalaget effektivt där man har svårt att komma in framför VIK målet.

Södertälje skulle få en ypperlig chans med powerplay spel med mindre än fyra minuter kvar av matchen men inte ens då lyckas man få till något riktigt farligt läge utan VIK:s boxplay spel imponerade.

När Södertälje sätter allt på ett kort med mindre än två minuter kvar av matchen kan VIK punktera matchen och matchserien genom att göra två mål i öppen kasse först genom Oskar Pettersson och sedan Alexander Anderberg. Slutresultatet skrevs till 4-1 och VIK är vidare till Semifinal. Bara lyfta på hatten för bedriften VIK åstakommit.