Spelarnytt: Lukas Wernblom, 19-årig anfallsspelare, till Västerviks IK

4 oktober 2019 11:00
Spelarnytt

Lukas Wernblom kommer att lånas ut från MODO Hockey till Västerviks IK resten av säsongen 2019-20 i HockeyAllsvenskan. Den nittonårige, 1,76 meter långe och 78 kilo tunge forwarden har SK Lejon som moderklubb, men har sin hockeyfostran i MODO. Han har, trots sin låga ålder, spelat seniorhockey i HockeyAllsvenskan totalt 90 matcher under de tre senaste säsongerna, plus de fem första matcherna denna säsong.


Det är en målfarlig och tuff ung forward med mycket attityd som VIK nu lånar från MODO Hockey. Hans spelstil beskrivs ofta som ett tändstift som kan få igång sitt lag, inte helt olik pappa Magnus spetsegenskaper som framför allt MODO Hockey – men även Skellefteå AIK – drog nytta av under 19 säsonger.

Lukas har spelat pojk- och juniorlandslagshockey för Sverige under fem säsonger och han är troligen en av många unga lovande svenska spelare som fortfarande är aktuella för uttagning till nästa junior-VM i december. I J18-VM 2018 i Tjeljabinsk och Magnitogorsk i Ryssland stod Lukas Wernblom för fem poäng på sju matcher och var med och vann ett brons med småkronorna.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar säsongslånet av Lukas Wernblom så här:

- Lukas gör att vi ökar konkurrensen i laget. Han är en spelartyp som driver laget på isen och är oöm att möta. Men också en spelare som har fina tekniska egenskaper och spelförståelse.

- Vi har haft en okej start på säsongen med tre vinster på sex matcher, men tyvärr har skador gjort att vi tappat trycket lite grann och konkurrensen har minskat. Rob Bordson närmar sig comeback och i och med att Lukas nu kommer in i laget så kommer konkurrensen att öka och kravbilden höjas bland forwards.

Lukas Wernblom ansluter till Västerviks IK redan på fredagen och finns med i truppen mot BIK Karlskoga borta i Nobelhallen.

Lukas Wernbloms spelarprofil på EliteProspects: