Matchrapport: VIK vände och vann
Publicerad: 2022-03-31
VIK:s säsong lever vidare efter att man stått för en mäktig vändning mot HV 71. Man låg under med 3-0 efter första perioden. Men tack vare en otroligt stark andra period vände man på matchen och gick fram till en 4-3 ledning vilket skulle stå sig matchen ut.

VIK skulle vara mer påslagna denna matchinledning jämfört med senaste matchen. VIK var mer aggressiva och stängde ner HV 71 bättre till en början. Man spelade mycket enklare.

Desvärre skulle man åka på lite utvisningar i mitten av perioden och det skulle HV 71 utnyttja skoningslöst när man först gör mål i 5 mot 3 genom Chad Billins innan man minuten senare gör 2-0 genom Tyler Kelleher i 5 mot 4.

När sedan HV 71 gör 3-0 efter ett riktigt fint hockey mål där pucken gick som på ett snöre, där Fredrik Forsberg sätter dit den i krysset.

Då befarade dom flesta att säsongen var över för VIK och matchen skulle rinna iväg men VIK ville annat.

Tidigt i andra fick VIK möjligheten till powerplay i 5 mot 3 och det halmstrået skulle man ta. Man skulle första reducera genom Bode Wilde som bombar in sitt 1-3. Bode Wilde som gjorde mål i senaste matchen också.

Därefter skulle 2-3 pucken komma när Victor Öhman snyggt sätter dit pucken från sin favoritposition i powerplay.

Av bara farten skulle Sebastian Benker sätta dit kvitteringspucken till publikens stora glädje. HV 71 kändes helt plötsligt mänskliga och VIK fick enorm energi av den snabba upphämtningen.

Andra perioden skulle fortsätta där VIK var heta och stängde ner HV 71 på ett bra sätt i en ganska jämn period. VIK skulle dock sätta sig i förärsätet när man gör sitt tredje mål i matchen i Powerplay när William Wiå styr in Johannes Johannessen skott i slutet av andra perioden.

I den tredje perioden stängde VIK ner HV 71 på ett imponerade sätt där man verkligen jobbade stenhårt för varandra och lät in HV 71 få något utrymme. När HV 71 väl kom till farliga målchanser offrade sig hemmaspelarna med att täcka skott skoningslöst.

VIK håller undan och en glad hemmapublik fick se sina favoriter ta denna matchserie till en 5:e match i Jönköping på fredag kväll.