Uddamålsseger i Tingsryd
Publicerad: 2020-09-09
Träningsmatch
VIK:arna fick en fin inledning på försäsongsspelandet. På onsdagskvällen bortaslog laget seriekollegan Tingsryds AIF. Matchen slutade 0-1 efter att Tim Wahlgren gjort matchens enda mål i spel i numerärt överläge i första perioden.

Det blev som väntat en tight historia när de båda seriekollegorna möttes på onsdagskvällen. Utvisningarna avslöste varandra men bara ett mål skulle utbringas under matchens 60 minuter och 0-1 skulle bli slutresultatet efter periodsiffrorna 0-1, 0-0, 0-0. Skotten slutade 26-20 till hemmalagets favör.

Västerviks målman, Zackarias Skog, fick därmed en flygande start på sejouren i VIK-tröjan. Göteborgsfödde Skog motade Tingsryds samtliga 26 skott. Skog var dock nära att kapitulera i mittperioden men en stolpe räddade Västerviks IK och Skog den gången. Tim Wahlgrens mål blev matchens enda. Assistpoäng utdelades till Michael Kapla och Saku Kinnunen.

Nästa match spelas i Plivit Arena på onsdag 16/9 kl. 19:00. Då kommer nykomlingen Väsby IK på besök.