J20: Storvinst mot Vimmerby borta
Publicerad: 2020-10-15
J20
VIK tog en storseger borta mot Vimmerby Hockey på onsdagskvällen med hela 11-0! David Hermansson gjorde hattrick. Målvakten Manoa Cambronero-Svensson höll nollan.

Vimmerby- Västervik 0-11 (0-3,0-3,0-5)

1:a perioden

Ikväll är det bättre fokus än senast och i andra bytet kommer 0-1 när Christian Jonsson turligt styr in skottet från Isak Claesson, assist även till Manfred Träff Williams. Vi har bra fart och snurrar friskt i anfallszon och gör 0-2 genom David Hermansson, assist Alexander Rhen och strax efter 0-3 genom Elias Borgernäs, assist Isak Nilsson efter nio minuter.

Vimmerby tar Time Out. Andra halvan är lite sämre och är lite för mycket böljande spel vilket passar Vimmerby bättre.

2:a Perioden

Vi får PP som vi slarvar för mycket i och istället drar på oss en utvisning. När det blir boxplay så gör Petter Haglund 0-4 på en retur, assist Herman Frisk och David Hermansson.

Filip Windahl sätter 0-5, assist Melker Lundberg och Filip Öhlin efter sex minuter. Tyvärr så blir resten av perioden förryckt av en massa utvisningar och det blir inget ordnat spel.

0-6 sätter David Hermansson, assist från Liam Tampöld och Joakim Strandljung med tio sekunder kvar av perioden.

3:e perioden

I den andra minuten gör David Hermansson 0-7 och sitt tredje mål och därmed hattrick, assist Liam Tampöld. Målet görs i numerärt underläge.

Minuten senare gör Filip Windahl 0-8. Vi dominerar fullständigt och under drygt en minut gör vi tre mål. 0-9 gör Svante Kopp, assist Oliver Svensson. 0-10 kommer genom Herman Frisk assisterad av Svante Kopp och Oliver Svensson.

0-11 gör Christian Jonsson assisterad av Manfred Träff Williams och Melker Lundberg.

Sammanfattning:

Idag är det skillnad på inställning och fokus än vad det var mot HA74. Vi får en kanonstart vilket så klart gör det enklare. När vi låter pucken gå och vi har fart på grejerna, så har Vimmerby svårt att hänga med. Bra för självförtroende och målskillnaden att göra lite mål.

Nu ser vi till att träna bra och komma väl förberedda till en tuff match mot Mjölby på lördag.

Skott: 21-32