J18: Kallinge-Ronneby IF - Västerviks IK 1-4
Publicerad: 2019-03-08
J18
Ett formstarkt VIK J18 tog tre poäng i borta mötet mot Kallinge-Ronneby i första matchen i kvalserien till J18 divison 1. Ledarna lyfter fram kämpaglöden, Herman Frisk och målvakten Kristoffer Solstad.

Första perioden

Matchen börjar i ett högt tempo där vi styr spelet mestadels. Vi skapar några lägen, men har inte riktigt trafiken framför mål. Kallinge sticker upp ibland med sina långa uppspel, men perioden slutar mållös.

Skott 9-11.

Andra perioden

Det är fortsatt bra tempo i matchen och efter 3:28 så gör vi 0-1 genom Herman Frisk, som slår in returen på Carl-Henrik:s genombrott. Efter 8:31 kvitterar Krif i powerplay.

Vi fortsätter gnugga på och 1-2 gör vi i pp genom Villiam Torstensson på fin framspelning av Carl Jakobsson, tiden 16:49.

Skott 14-12.

Tredje perioden

Vi får en smakstart och utökar till 1-3 genom Calle Bülow på pass av Filip Windahl och Olle Hansson, även bra skymning av Alexander Rehn.

Resten av perioden är det ställningskrig och vi kämpar och tar kamperna där ute på ett föredömligt sätt. När klockan står på 17:35 sätter Alexander Rehn spiken i kistan när han sätter dit 1-4, i en kontring efter att Carl-Henrik Edwardsson lägger ut en lång puck.

Skott 10-10, totalt 33-33.

Sammanfattning

Bästa starten på kvalserien, att vinna på bortaplan direkt och mot ett Kallinge som vi faktiskt fått stryk av vid de två tidigare mötena här borta.

Vi gör en bra match, men det som imponerar mest är kämpaglöden. Vi kriga riktigt bra där ute idag och vinner fler kamper än Krif och det är just så här man vinner matcher i en tuff kvalserie. En härlig lagmoral där alla gör det riktigt bra.

Kul att se Herman Frisk idag som spelade ett mycket rakare och mer rejält spel idag än vi sett tidigare. Kristoffer Solstad i målet är stabil och inger en trygghet där bak.

Kvalserien fortsätter med hemmamatch i Plivit Trade Hallen söndag 10 mars kl 14, motståndare då är Tyringe SoSS, välkommen!