Matchrapport: VIK förlorade i Mora
Publicerad: 2019-11-30
Det blev ingen andra raka seger för Västerviks IK i Jalas Arena i Mora på fredagskvällen. Tunga utvisningar i tredje perioden blev avgörande när man föll borta mot Mora IK i en tight match. Förlustsiffrorna skrevs till slut till 3-1 efter att Mora avgjort då VIK plockat ut målvakten för kvitteringsjakt i slutminuterna.

Sammanfattning

Första perioden

VIK:arna får en mardrömsliknande start på matchen. Matchen är bara drygt två minuter gammal när Mora IK tar ledningen genom Adam Masuhr.

Bara några minuter senare får hemmalaget även chansen i numerärt överläge. Något som VIK:arna reder ut.

VIK skulle även få chansen i numerärt överläge dubbla gånger i perioden, då Erik Nyström drabbats av ojustheter vid båda tillfällena. VIK:arna får inte alls till det och Mora IK reder ut tämligen enkelt båda gångerna.

Om starten i perioden var mardrömsliknande för Västerviks IK så skulle slutet bli av betydligt drömmigare karaktär. Med bara 39 sekunder kvar av perioden kvitterar nämligen Erik Nyström Moras ledning. En psykologiskt viktigt mål för VIK.

Skott: 8-12.

Andra perioden

Den andra perioden skulle bjuda på färre mål men desto fler målchanser. Närmast mål för Västerviks IK är Rob Bordson, men hans styrning från Adam Plant räddas med nöd och näppe av Moras målvakt, Isak Wallin.

Även hemmalaget ska ha goda chanser att ta ledningen. En ramträff räddar Västerviks målman, Ádám Vay, från att kapitulera den gången.

VIK skulle även få en god chans att ta ledningen med fyra minuter kvar av perioden då en Moraspelare visats ut. Inget mål den gången och lika på ett skulle bli resultatet även efter två spelade perioder.

Skott: 12-13.

Tredje perioden

VIK åkte på två utvisningar tidigt i perioden. Det skulle visa sig bli kostsamt.

I det första underläget är Mora IK en ramträff från ett ledningsmål, men i det andra numerära underläget orkar inte VIK stå emot. Johan Persson är målskytten för hemmalaget.

VIK:s viktige kanadensiske back Adam Plant träffas rakt i huvudet av en tackling från Niklas Fogström med 6:35 kvar att spela och tvingas tyvärr utgå med befarad hjärnskakning. Ingen åtgärd från domarna den gången. Se VIK-TV nedan.

Med bara drygt tre minuter kvar av trejde perioden tvingas Ádám Vay i målet utgå efter att ha blivit påkörd av en Moraspelare. 19-årige VIK-junioren Alexander Skepp ersatte och fick göra allsvensk debut.

VIK:arna jagar kvittering men när man tar ut målvakten i slutskedet kommer också 3-1 genom Daniel Ljunggren efter 58:44.

3-1 blir också slutresultatet.

Skott: 13-3, totalt 33-28.

Analys

En tight match som kunde slutat hursomhelst. VIK får tunga utvisningar emot sig i sista perioden, något som också blir avgörande.

Samtidigt så stämmer inte spelet i numerära överlägen för stunden för VIK:arna. Skador på både Vay och Plant oroar i VIK-lägret.

Chans till revansch för Västerviks IK kommande vecka. Onsdag 4 december är man i Örnsköldsvik för möte med MODO Hockey.

Nästa hemmamatch är inte förrän lördag 7 december, då Västerås kommer till Plivit Arena. Köp biljett redan nu, missa inte det finfina kompispaketerbjudandet!

{!C}

{!D}

Matchfakta

Mora IK - Västerviks IK 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

1-0, 02:15: Adam Masuhr, ass Oscar Eklind & Viktor Amnér

1-1, 19:21: Erik Nyström, ass Dan Pettersson

2-1, 48:17: Johan Persson, ass Daniel Ljunggren & Mattias Nörstebö (PP1)

3-1, 58:44: Daniel Ljunggren, ass Brendan Ranford & Johan Persson (ENG)

Tabellen efter dagens matcher

I och med förlusten så tappade VIK en placering i tabellen. Från tionde till elfte plats med 27 poäng. Mora ligger på samma poäng på plats 12 och på kvalplats nedåt på plats 13 ligger Södertälje SK som nu börjat vinna matcher, endast en poäng efter VIK och MIK.