Darren Nowick, 26-årig amerikansk högerfattad center till Västerviks IK!

11 juli 2018 16:40

Under onsdagen fick Västerviks IK ytterligare en transatlantisk signatur på papper, då amerikanske 26-årige centern Darren Nowick skrivit på för spel i VIK 2018-19. Nowick kommer senast från spel i Stockton Heat i andraligan AHL i USA.


- Darren är en rightad center som kan användas som forward. Han är bra på skridskorna och spelskicklig. Utbildad på College och visat att han kan producera poäng. Vi är nöjda att fått Darren på papper och hoppas han kommer att tillföra offensivt nästa säsong. Dessutom känner han Kellen Jones sen tidigare vilket är bara positivt, säger Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef.

26-årige centern Darrren Nowick är högerskytt, 178 cm lång och väger 84 kg. Han kommer från Long Beach i Kalifornien på USA:s västkust från början.

Darren Nowick har spelat i AHL i totalt 38 matcher under de två senaste säsongerna i klubbarna Bridgeport Sound Tigers och Stockton Heat. Parallellt och dessförinnan spelade Darren i proffsligan ECHL i klubbarna Missouri Mavericks och Kansas City Mavericks.

Nowick har också en bakgrund i amerikanska collegehockeyn med fyra år hos Northern Michigan University i NCAA och spel i Vernon Vipers i kanadensiska juniorligan BCHL.

Följ lagbygget 2018-19 här