Gabriel Desjardins, en 25-årig kanadensisk målfarlig forward, klar för VIK!

25 maj 2018 11:05

Under fredagen fick Västerviks IK klart med ett riktigt spännande nyförvärv: 25-årige kanadensiske forwarden Gabriel Desjardins spelar i VIK i HockeyAllsvenskan 2018-19!


Gabriel Desjardins föddes 1992 i Montréal i Kanada och han har spelat sig igenom hela den kanadensiska utbildningsverksamheten, bland annat med spel i Kanadas J17- och J18-landslag, exempelvis i J18-VM i Vitryssland 2010.

Han har hunnit med spel i ligorna QMJHL, ECHL och AHL i klubbar som Halifax Mooseheads, Québec Remparts, Florida Everblades och Cleveland Monsters.

De senaste fyra säsongerna har Gabriel spelat i nordamerikanska proffsligan ECHL, med kortare periods spel i Charlotte Checkers och Laval Rocket i AHL. De två senaste säsongerna har han i första hand representerat Komets från den stora arméstaden Fort Wayne i Indiana i USA. Där har han varit med och tagit laget långt i ECHL:s slutspel Kelly Cup båda åren, denna säsongen slogs Fort Wayne ut i konferensfinalen så sent som natten till i torsdags. Laget missade finalen efter övertidsspel i avgörande matchen.

Gabriel Desjardins har haft två poängmässigt mycket starka säsonger i Fort Wayne Komets, 87 poäng på 76 matcher senaste säsongen och 52 poäng på 74 matcher förra året. Denna säsongen utnämndes Gabriel till lagets mest värdefulle spelare, trots att hela ECHL:s allra bäste poänggörare (Shawn Szydlowski) också spelade i Komets. Noterbart är också att Gabriel Desjardins utnämndes till Stonewall Defensive Forward, lagets bäste defensive forward.

Gabriel är en spelare vi fick på bordet för knappt en månad sen. Bra skridskoåkare och har näsa för målet. Jobbar hårt och är stark på pucken. Vi har stora förhoppningar på att Gabriel är en av de spelare som ska leda laget både i form av attityd och såklart även rent poängmässigt, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter.
- Man löper alltid en större risk med utländska spelare än med svenska av naturliga skäl men om han får alla bitar på plats nästa säsong är jag övertygad om att han kan tillhöra toppen av spelare i hela ligan.

Värvningen av Gabriel Desjardins möjliggörs delvis av fansens initiativ Sommarswish (fans uppmanar fans att skänka 150 kronor till swishnumret 123 496 84 00 till lönedatumen 25/5, 25/6 och 25/7 under sommaren), som fortsätter hela sommaren för att skapa ytterligare möjligheter i spelarvärvningarna. Läs mer om Sommarswish på deras facebookgrupp, här.

Följ lagbygget 2018-19 här