J20: Derbykross med RBF i ryggen
Publicerad: 2021-11-09
Det var en härlig stämning på tisdagskvällen när det åter var derby i Plivit Arena och supporterklubben RBF inte kunde motstå att vara på plats och sjunga för laget.

Det syntes redan från start att det var ett taggat VIK som rivstartade matchen med massor med skott och redan efter 03:36 kom första målet signerat seriens målkung August Åhman. Det var klasskillnad på isen ikväll när VIK sköljde över Vimmerby under första perioden. VIK bombarderade Vimmerbymålet med totalt 20 skott och efter första perioden hade man en stabil ledning med 3-0 efter två mål av Filip Windahl.

Andra perioden började likt den första med VIK i förarsätet och 4-0 kom som ett brev på posten och när VIK sedan fick kvällens första powerplay small det direkt när j18-spelaren Wille Edström gjorde sitt första mål för j20 denna säsong. När VIK sedan drog på sig sin första utvisning small det dessvärre direkt åt andra hållet när Vimmerby fick hål på Gustav Tegvall i VIK-målet för första och sista gången ikväll. Tegvall gjorde annars en riktigt stabil insats mellan stolparna ikväll och med sina 24 räddningar så bidrog han till att VIKs seger aldrig var hotad. Utvisningarna haglade sedan tätt resten av perioden där VIK först väldigt starkt dödade en 5mot3-situation och gjorde sedan 6-1 när man själva fick spela 5mot3 i periodens slutskede.

Det blev tyvärr inga fler mål denna afton trots att VIK fortsatte skjuta mycket men sista perioden blev dessvärre aningen söderblåst av utvisningar. VIK kunde mer eller mindre defilera hem 3 poäng utan några som helst problem. VIK var det klart bättre laget på isen ikväll och siffrorna kunde gott ha blivit större.

VIK leder för närvarande serien stort, hela 9 poäng före tvåan Mjölby HC. Det var kul att se lite mer folk på läktaren ikväll men hade gärna sett ännu flera för det är grabbarna värda. Vill rikta ett litet tack till RBF som höll bra stämning i hallen hela kvällen och hyllade vårat grymma j20-lag.

VIK J20 – Vimmerby/Eksjö 6-1

Målskyttar VIK: August Åhman, Filip Windahl x2, Kalle Linnsand, Willie Edström, Mathias Hagberg

Skott: 50-25

Nästa hemmamatch är tisdagen den 16/11 klockan 19.00 då Linköping Mighty Ravens kommer på besök.

Vi ses i hallen!

Hör vad huvudtränare Kasper Josefsson har att säga efter matchen i intervjun nedan.