Matchrapport: Tung förlust mot Tingsryd hemma
Publicerad: 2019-10-03
VIK förlorade onsdagskvällens match mot Tingsryd med 5-3 i Plivit Arena efter att man tappat en 2-1 ledning i sista perioden.
 Positivt dock var att VIK:s tilltänkta målgörare Victor Öhman och Erik Nyström hamnade i målprotokollet igen.

Sammanfattning

Period ett

Matchen började i högt tempo där flera farligheter skapades åt båda håll tidigt i matchen. Närmast i VIK är Victor Wänghult som bryter in från kanten, men lyckades inte överlista Tingsrydsmålvakt Andreas Ljunggren.

Även Ádám Vay i VIK kassen får bekänna färg när han tvingas till att rädda ett friläge, sedan VIK backarna tappat markeringen.

Tingsryd känns något hetare och jobbar hårdare tillsammans än VIK och man skulle också rättvist ta ledningen efter en snabb omställning där Simon Norberg är sist på pucken.

VIK släpper återigen släpper in första målet i matchen och tvingas jaga. Dock skulle man replikera ganska omgående när man får chansen i powerplay.

{!F}

Det är Erik Nyström som direktskjuter kvitteringspucken efter förarbete av Peter Krieger. Erik Nyström som såg pigg ut i början av matchen.

Den nykomponerade kedjan med Nowick, Nyström och Öhman skulle bjuda på ett riktigt klassmål när pucken går som på ett snöre innan Öhman kan raka in 2-1 pucken i öppet mål efter pass av Erik Nyström, snyggt!

{!G}

VIK skulle behålla ledningen perioden ut men precis innan periodvila drabbas man av en utvisning som gör att period 2 inleds i boxplay.

Skott: 6-12.

Period två

VIK skulle göra ett bra boxplay i början, samtidigt som Tingsryd har svårt att skapa något riktigt bra spel.

Kort efter man klarat utvisningen är VIK väldigt nära att utöka ledningen när Victor Öhman åter är framme och oroar Tingsrydförsvaret.

Ju längre perioden går börjar VIK ställa till det för sig själva genom slarvigt passningsspel där Tingsryd får kanonlägen till kvittering.

VIK-spelarna kan tacka Ádám Vay och stolparna för att man skulle klara av att hålla en 2-1 ledning inför sista perioden.

{!H}

Skott: 11-9.

Period tre

VIK skulle få en tuff start på sista perioden när Robin Carlsson tidigt kan kvittera efter att Ádám Vay släppt en retur rätt ut i slottet som TAIF inte är sena att utnyttja.

VIK skulle därefter åka på en utvisning och då skulle samma person trycka dit ledningspucken för Tingsryd.

VIK inledde nu jakten på kvittering. Jakten skulle bli ännu tuffare när Tingsryd efter halva perioden utökade till 4-2 genom mål av Ludvig Elvenes.

Dock får VIK det nödvändiga målet när Peter Krieger trycker dit 3-4. Det gjorde att matchen återigen levde i allra högsta grad.

{!I}

VIK skulle ha några lägen för kvittering, närmast är Ken Jäger.

{!K}

Tyvärr skulle man dock inte få in något mer mål ikväll och när man plockar ut målvakten kan Tingsryd fastställa slutresultatet 5-3 i öppen bur.

Skotten i sista perioden 13-11, totalt 30-32.

Analys

VIK gör ingen bra match. Att man leder matchen efter två perioder beror på individuell skicklighet. Det som skiljer lagen åt är att Tingsryd jobbar betydligt bättre som ett lag, medan VIK jobbar mycket en och en.

Passningsspelet lämnar också mycket att önska. Man transporterar alldeles för mycket puck från bakre leden, istället för att sätta igång spelet med snabbare och bättre pass.

Karlin och Johansson har lite att rätta till för att redan på fredag är det ny match. BIK Karlskoga på bortaplan.

Nästa match är borta mot BIK Karlskoga på fredag.

Nästa hemmamatch i Plivit Arena spelas onsdag 9 oktober, då AIK kommer på besök. Köp biljett här