Seger mot Pantern med 4-1
Publicerad: 2018-08-22

VIK tog tredje raka segern i träningsmatchandet när man bortaslog IK Pantern med 1-4 på onsdagskvällen!

VIK fortsätter att vinna i träningsmatcherna och den här gången var det IK Pantern som fick se sig besegrade.

Första perioden

VIK tog ledningen i första perioden efter 10:04 genom Darren Nowick. Passningarna stod Johan Svensson och Jens Holmström för. Ledningen stod sig perioden ut.

En stabil första period. Vi kom ur egen zon på ett bra sett och höll positionerna på ett bra sätt. Riktigt nöjd med första perioden, säger Mattias Karlin.

Andra perioden

I andra perioden kvitterar hemmalaget när VIK spelar PP. Två och en halv minut senare återtar VIK ledningen genom Filip Suchý i PP. Assist från Darren Nowick och Erik Ullman.

Andra perioden är inte lika bra från vår sida. Vi gick ner oss kraftigt. Första fem och sista fem ungefär är ok men inte resten. Vi dräller med pucken och spelar pojkaktigt, säger Karlin.

Tredje perioden

Efter knappt halva tredje perioden utökar VIK ledningen när Trevor Mingoia gör 1-3. Assisterna kommer även den här gången från Ullman och Nowick.

Panterna chansar med att ta ut målvakten och lite senare drar VIK på sig utvisningar så Pantern får spela fem mot tre i en halv minut. VIK håller undan och kan sedan avgöra med mål i tom bur sedan Pantern plockat ut Bjurö ur målet. Målskytt Filip Suchý.

- I tredje perioden studsar vi tillbaka och vi spelar av matchen på ett bra sätt, säger Karlin.

Analys

- Vi spelar med insidan och tar det säkra före det osäkra som man måste när man leder en match. Detta är den mest stabila matchen så här långt, säger Mattias Karlin och lägger till:
- Alla kommer in i det mer och mer.

De spelare som var bäst idag var enligt coach Karlin:
- Viktor "osten" Östlund i målet och "PG:s" line (Åkesson och Lindquist-Hansen). Filip Suchý gjorde sin bästa insats.