Matchrapport: VIK vann mot Almtuna hemma!
Publicerad: 2019-01-09

VIK vann onsdagskvällens match mot Almtuna med 3-2 inför närmare 1250 personer! Stor matchvinnare blev Darren Nowick som vi lika läge 2-2 avgjorde en bit in i tredje perioden. I och med segern seglade VIK upp till en åttonde plats i tabellen, vilket innebär kvalspel mot SHL.

Sammanfattning

Period ett

VIK får tidigt ett drömläge att ta ledningen när Jacob Bjerselius får en fin passning av Kellen Jones men Arvid Ljung i Almtunas mål gör en kanonräddning.

Sekvensen efter är det Almtuna som är ytterst nära när pucken träffar stolpen. En bra målvakt har tur sägs det och det hade Emil Kruse denna gång.

Som sagt inledningen var fartfylld åt båda håll. När VIK åker på matchens första utvisning sätter Almtuna upp ett bra powerplayspel men VIK lyckas freda sig.

När vi nästan spelat halva perioden skulle gästerna ta ledningen efter ett backskott från blå som William Wiå styr in. VIK hade under första delen av perioden haft ganska svårt att hantera Almtunas fartfyllda anfallspel.

VIK skulle dock växa in i matchen ju längre perioden gick. Rättvist skulle också kvitteringspucken komma innan paus genom Alfred Andersson som snappar upp en puck efter slarv från Almtuna back. Alfred gör därmed mål för fjärde matchen i rad.

Period två

Om första perioden startade med klara målchanser åt båda håll var det inget emot var den andra perioden gjorde. VIK och Emil Alba behövde nämligen bara 19 sekunder på sig innan han styr in ledningspucken på Niklas Folins backskott.

Därefter fortsätter matchen i ett högt tempo med fysiskt spel där VIK är laget som skapar det mesta. De lägen Almtuna får är ofta när VIK själva slarvat till det. Det skulle dock inte bli några mer mål i den andra perioden.

Period tre

Den tredje perioden skulle inte bjuda på lika klara målchanser till en början som dom två tidigare perioderna. VIK:s Kellen Jones skulle efter cirka fem minuter in i perioden få ett kanonläge att sätta dit 3-1, men istället får man en kontring emot sig och Tony Mårtensson kan snyggt spela fram Tobias Liljendahl som enkelt kan kvittera till 2-2.

Därefter är det VIK som är närmast att återta ledningen i matchen och det skulle också komma genom Darren Nowick som snappar upp en puck som tagit på domaren och ställt hela Almtuna försvaret. Helt ren med Almtunas målvakt gör Darren inga misstag och 3-2 till VIK:s och hemmapublikens stora förtjusning.

I slutet försöker Almtuna, men VIK kan utan större problem hålla undan och bärga tre viktiga poäng.

Analys

VIK gör ingen vidare bra match men man hittar ändå sätt att vinna matcher och ta poäng. Denna gång vinner man mycket tack vare ett bra målvaktsspe,l samt att man är effektiva när lägena dyker upp.

Det är en styrka att vinna matcher även dom dagar spelet inte är på topp.

På fredag borta mot AIK kl 19. Nästa hemmatch är inte förens 23 Januari då det blir smålandsderby mot Tingsryd.