Matchrapport: Ny seger mot BIK Karlskoga med 6-3
Publicerad: 2021-02-24
Matchrapport
VIK tar en ny seger ikväll när man besegrar BIK Karlskoga med 6-3 (0-1,4-1,2-1). Det är VIK:s tredje raka seger och tredje raka mot Karlskoga. Segern grundlades i andra perioden som vanns med 4-1. I och med segern klev VIK upp en placering till en femteplats men det är tätt i tabellen.

Första farligheten som skapas i matchen är det Karlskoga som står bakom och dem gör också mål på den. På en styrning upp i nättaket gör BIK 0-1 efter 7,31.

Det är nära en kvittering redan i första perioden men Ryan Gropp missar pucken på Anderbergs fina passning. Karlskoga är det bättre laget i första och har skapat fler målchanser än VIK.

{!E}

I andra perioden börjar Karlskoga i ett högt tempo och pressar VIK och det är nära ett baklängesmål efter dryga minuten spelad.

VIK kommer mer och mer in i matchen och efter drygt fyra minuer kan Liljegren lägga in pucken efter en soloprestation då han bryter in framför mål och lägger in en backhand.

Efter drygt nio minuter tar VIK ledningen i matchen genom Victor Öhman som direktskjuter på Connor Jones passning. VIK skapar flera chanser nu i andra perioden och det kommer ett mål tillslut när Oskar Pettersson täcker skott på egen blå som han får med sig pucken och fri med Tim Juel gör han inget misstag.

{!D}

Med knappt två minuter kvar av andra så utökar VIK till 4-1 genom Joakim Hagelin efter en tilltrasslad situation. Tyvärr kan BIK reducera 15 sekunder senare genom David Lilja.

Mitt i tredje perioden utökar VIK sin ledning när Victor Öhman kan göra sitt andra mål för kvällen när han petar in returen efter att Connor Jones skapat en chans som Juel inte kan hålla.

Karlskoga kan reducera i powerplay innan VIK kan fastställa slutresultatet i tom bur och det är Kellen Jones som är målskytten.

Det är många som är bra idag. Kellen Jones 1+2, Victor Öhman 2 mål, Oskar Pettersson 1+1 Viktor Liljegren 1+1, Connor Jones 2 assist och Marcus Westfält 2 assist.

Mycket kamp i dag! {!F} Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna