J20 klara för JuniorEttan
Publicerad: 2021-11-16
Seger mot Linköping Mighty Ravens tog laget till avancemang.

Efter en väldigt avvaktande inledning fick VIK en riktig bjudning när Linköping slog en felpassning som gjorde att kaptenen Christian Jonsson fick ett friläge som han utnyttjade på bästa sätt och 1-0 var ett faktum efter två och en halv minut. Hela perioden var ganska svängig utan att något av lagen fick riktig ordning på sitt spel som kantades av dåligt passningsspel från båda håll. Det känns ganska logiskt när 1-1 kom med cirka fyra minuter kvar av perioden. VIK kommer inte riktigt upp i nivå och det känns rättvist med lika efter första akten.

I början av andra perioden rasslade det raskt i nätet åt båda håll. Först gjorde Linköping 1-2 efter bara tolv sekunder och sedan inom cirka 2 minuter hade VIK gjort både 2-2 och 3-2. Där efter lugnade spelet ner sig ganska mycket, VIK valde ofta att ta hem pucken och kändes stundtals som mera bakåt än framåt-spelande. Spelet blev sedan mer och mer grinigt där det var mycket att gnälla på domarna, vilket till slut blev väldigt kostsamt för VIK då man snackade till sig en två-minuters utvisning som Linköping utnyttjade och gjorde 3-3 på. Glädjen blev dock kortvarig för gästerna då Liam Tampöld tog saken i egna händer när han bröt ett uppspel och sedan bjöd på en läcker soloåkning och satte pucken fram till 4-3 blott 49 sekunder efter kvitteringsmålet. Andra perioden svängde rejält fram och tillbaka och kantades av lika många utvisningar men VIK var i förarsätet inför sista perioden.

VIK började sista perioden med en man mindre på isen då David Hermansson satt utvisad, men man redde ut det och Hermansson gick direkt in och krigade in sitta andra mål för kvällen fram till 5-3. Ruskigt mentalt viktigt och det ledde till att VIK fick lite andrum och kunde kontrollera matchen. Liam Tampöld ville inte vara sämre utan fortsatte leverera highlights-mål när han gjorde sitt andra mål för kvällen med ett läckert handledsskott i nättaket från blålinjen i powerplay. Linköping kändes som ett slaget lag redan efter 5-3 och man skapade inte många farligheter alls i tredje perioden.

VIK vann utan att imponera, och jag tycker inte man får igång sitt spel idag utan får kriga för varje millimeter, vilket man gjorde väldigt bra. VIK kontrollerade tredje perioden på ett bra sätt efter 5-3 målet och segern var aldrig hotad. Grabbarna har nu säkrat spel i JuniorEttan då det är klart att man blir sämst tvåa i serien.

VIK J20 – Linköping Mighty Ravens HC 6-3

Målskyttar VIK: Christian Jonsson, David Hermansson x2, Alfons Åhman, Liam Tampöld x2

Skott: 35-20

Nästa hemmamatch är den 23 november klockan 19:00 då IK Guts kommer på besök. Vi ses i hallen!