Matchrapport: Förlust mot AIK på Hovet
Publicerad: 2020-02-19
Det blev ingen tredje raka seger mot AIK. På onsdagskvällen förlorade Västervik med 3-1 i Stockholm på Hovet. En match där AIK tilläts gå ifrån till en 2-0-ledning i början på andra perioden. Ett försprång som blev för tungt för att jobba ikapp. 3-1 kom när VIK tagit ut sin målman Arvid Ljung i jakten på kvittering i slutskedet. I och med resultaten i övriga matcher så hårdnar det kring de båda strecken i tabellen.

Sammanfattning

Första perioden

Väldigt försiktig inledning där inget av lagen skapar några farligheter. Hemmalaget skulle dock få måljubla först.

När matchklockan stod på 8:35 tar AIK ledningen. Efter ett slarvigt försvarsspel så tillåts AIK komma två mot noll. Emil Aronsson är sist på pucken.

VIK:arna spelar dock upp sig och skapar några halvchanser i en första period som inte går till historien som den mest underhållande.

Skott: 7-12.

Andra perioden

Den andra perioden är bara minuten gammal när AIK skulle få chansen i numerärt överläge. Det dröjer inte många sekunder innan det också är 2-0 på resultattavlan. Johan Larsson är målgöraren för hemmalaget.

Västervik får dock en god chans till kvittering nästan omgående, men Mika Järvinen i AIK-buren har marginalerna på sin sida.

VIK skulle få möjligheten i spel fem mot tre efter att två AIK-spelare visats ut. Då kommer också reduceringen genom Erik Ullman efter smart pp-sspel från Tim Wahlgren och Oskar Drugge.

{!I}

Efterföljande minuter bjuds publiken på böljande spel.

Med drygt sju minuter kvar av perioden skulle AIK få chansen i numerärt överläge återigen. VIK reder ut underläget och resterande tid av perioden förblir mållös. 2-1 till hemmalaget inför den tredje perioden.

Skott: 8-3.

Tredje perioden

Powerplay för VIK i inledningen av perioden. AIK reder dock ut situationen. Västervik försöker driva på framåt men har svårt att skapa några bra chanser.

Med 8:40 kvar av perioden är det AIK:s tur i numerärt överläge. En gyllene chans för hemmalaget att stänga matchen. Uppoffrande VIK:are ser dock till att så inte blir fallet.

Med drygt två minuter kvar av perioden, så tar Västervik ut Arvid Ljung ur målet, i hopp om kvittering. Man skapar flertalet goda chanser men istället gör Emil Aronsson 3-1 för AIK i öppen bur med ynka fem sekunder kvar.

Skott: 7-10, totalt 22-25.

Analys

En tung förlust för VIK:arna som inte får till det ikväll. Det krävs lite mer glöd för att man ska ta poäng på den här nivån. En tvåmålsledning för hemmalaget tidigt i den andra perioden blev för tufft att jaga ikapp för Västervik i afton.

Kul inslag på läktaren var att Västerviks IK:s ungdomssektion hade avslutning på klubbens sportlovsläger med en resa i en full buss med mer än 40 av lägerbarnen och -ungdomarna. De höll igång med ramsor nästan hela matchen.

{!K}

Matchfakta

{!C}

AIK - Västerviks IK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

1-0, 08:35: Emil Aronsson, ass Hugo Leufvenius & Oscar Milton

2-0, 21:25: Johan Larsson, ass Johan Porsberger & Gustav Bouramman (PP1)

2-1, 26:01: Erik Ullman, ass Tim Wahlgren & Oskar Drugge (PP2)

Tabellen efter dagens matcher

Det hårdnar i tabellen kring de båda strecken. I och med förlusten ikväll så föll Västerviks IK ner till en tionde plats i tabellen och Kristianstad, Tingsryd och Karlskrona förbättrade sina positioner jämfört med VIK i och med de lagens segrar.

Det enda positiva med kvällens resultat var att Mora och Almtuna också förlorade.