J20 krossade Skövde
Publicerad: 2022-03-05
VIK gjorde 11 mål och pulveriserade ett decimerat Skövde när man på fredagskvällen säkrade seriesegern vilket innebär att man nästa säsong spelar i J20 Regional-serien.

Skövde kom till spel med endast 2 formationer och VIK tog tag i matchen direkt när man parkerade i anfallszon och radade upp chanser. Skövde får knappt låna pucken första 5 minuterna.
Trots det stora puckinnehavet är det ganska dålig fart i matchen och det dröjer lite mer än 7 minuter innan VIK har en riktigt farlig målchans när David Hermansson träffar stolpen.
Det syns att det är många spelsugna i VIK ikväll och det synds extra tydligt när backen Jesper Ottosson har följt med upp i anfallet efter 9 minuters spel och letar sig in framför mål och håller sig framme och trycker in 1-0 på en retur efter skott från blå av Kalle Linnsand.
Skövde får några spelvändningar då och då men VIKarna är bra med i hemjobbet och det är VIK som fortsätter skapa mycket chanser och Skövde får gång efter gång slå ifrån sig till icing.
VIK fortsätter skjuta mycket och efter 14 min så får man åter utdelning när David Hermansson gör 2-0.
I samband med målet får dock VIK en utvisning och får spela 4 minuter i boxplay men man dödar det väldigt bra, så pass bra att man till och med tvingar Skövde att själva dra på sig en utvisning.
Det följde sedan händelserika 2 minuter i spel 4 mot 4. Först så soloåker Christian Jonsson sig fri och slår in 3-0 mellan benen på Skövdemålvakten.
När VIK sedan slarvar med pucken så bjuder man Skövde på friläge men Gustav Tegvall i VIK-målet räddar.
VIK lyckas även göra 4-0 innan 4 mot 4 spelet är över när backen Kalle Linnsand driver upp pucken på vänstersidan och med ett klassavslut placerar pucken otagbart under plocken på målvakten, klockan står då på 17:08.
VIK är nära 5-0 när Edvin Stavlind soloåker igenom Skövde-försvaret och ger Filip Windahl öppet mål från nära håll men han trycker den studsande pucken mot stolpen.
Under periodens sista minut är det dags för Alfons Åhman att presentera sig när han sätter dubbla spikar i kistan.
Först slår han in en retur fram till 5-0 och 21 sekunder senare åker han sig fri och trycker dit 6-0.
VIK dominerar perioden helt utan att egentligen förta sig, skotten skrivs till hela 27-6 och det känns som man avgjort matchen efter 20 minuter.

Det syns tydligt i andra perioden hur VIK har slagit av på takten och det är promenadhockey stundtals och Skövde tillåts ha en hel del mera puck.
Alfons Åhman är dock ruskigt nära att fullborda ett äkta hattrick när han får friläge efter att ha lekt med Skövde-försvaret men målvakten räddar.
Det är inte mycket ordnat spel nu och VIKarna leker mest ishockey nu vilket ändå ger publiken lite underhållning.
VIK får sedan åter utvisning men man lyckas ändå skapa målchanser när Edvin Stavlind åker sig fri men målvakten räddar återigen.
Skövde skapar sedan lite målchanser i powerplay och när VIK drar på sig ytterligare en utvisning så behöver man bara 5 sekunder i spel 5 mot 3 innan man har gjort sitt första mål för kvällen fram till 6-1.
Skövde tar vara på att man får ha lite mer puck och lite mer lugn och ro här i andra perioden och skapar bland annat en farlig 2mo1a som Tegvall räddar och han tar även hand om returen.
VIK är dock inte ofarliga utan lyckas skapa sig en 2mot0a men målvakten är med i sidledsförflyttningen och gör en monsterräddning.
VIK fortsätter dra på sig utvisningar och Skövde fortsätter visa att man kan spela powerplay när dom gör 6-2 efter 11 minuters spel.
Då har tränarna i VIK fått nog av hur spelet ser ut hos VIK och tar en timeout.
Ganska omgående efter timeouten så blir det lite mer fart på VIKarna och man börjar skapa lite mer tryck och bra målchanser.
Vi börjar närma oss periodens slut och man trodde nog inte VIK skulle få göra något mål i mittakten men poängkungen August Åhman ville annorlunda när han får pucken bakom förlängda mållinjen och skjuter pucken via målvaktens hjälm in i mål fram till 7-2.
Perioden slutar 2-1 till Skövde som faktiskt var väldigt nära att göra sitt tredje mål precis på slutsignalen men pucken gled precis utanför stolpen.
VIKarna var till synes väldigt nöjda med sin stora ledning efter första perioden och gjorde en blek andra period där man drog på sig lite för många utvisningar.

VIK börjar tredje perioden med att dra på sig en ny utvisning men Skövde lyckas inte skapa några farliga lägen utan bästa läget fick Filip Windahl när han kommer fri och försöker sig på en fräckis när han drar klubban mellan sina egna ben och skjuter men målvakten lyckas rädda.
Efter knappt 4 minuter så sätter Skövde 7-3 på ett skott som inte såg allt för märkvärdigt ut och som nog Tegvall i VIK-målet tycker han borde ha tagit.
Orken hos Skövde tryter dock och VIK kan åter parkera i anfallszon men utan att få till de riktigt farliga målchanserna.
VIK får sedan sitt enda powerplay i matchen och man spelar väldigt bra och i ett flygande anfall spelar man pucken fint och det slutar med ett friläge för Christian Jonsson som sätter pucken iskallt mellan benen på målvakten, igen.
Efter 9 minuter bjuder August Åhman på hockeygodis när han fintar upp försvaret på läktaren, bryter in framför mål och rundar målvakten och lägger in 9-3 i tom bur.
Trots stor ledning så visar VIKarna upp bra kämpa takter i tredje perioden, t.o.m backcheckingen finns där när man tappar pucken i anfallszon.
VIK kontrollerar nu matchen fullständigt och efter flera missade chanser fick äntligen Filip Windahl sätta en puck när han retsamt sprätter dit 10-3.
Minuten senare får vi se matchen sista mål och snacka om grädde på moset när Oliver Svensson får målvaktens vattenflaska att flyga när han pricksäkert snärtar upp pucken i krysset när han fastställer slutresultatet till 11-3.

VIK dödar denna match i första perioden med 6 mål och Skövde krigade tappert med sina 2 formationer men det var dömt att misslyckas och stundtals bjöds vi på riktigt fin hockey av VIK som bjöd på flera riktigt, riktigt snygga mål.
I och med segern och det faktum att Mjölby samtidigt förlorade ikväll är nu seriesegern säkrad för VIK med 3 matcher kvar att spela. Seriesegern innebär att man avancerar i seriesystemet och spelar nästa säsong i J20 Regional.

VIK J20 – Skövde IK 11-3 (6-0, 1-2, 4-1)
Poäng VIK: August Åhman (2+1), Alfons Åhman (2+1), Christian Jonsson (2+0), Filip Windahl (1+3), Kalle Linnsand (1+2), David Hermansson (1+1), Oliver Svensson (1+1), Jesper Ottosson (1+0), Olle Hansson (0+3), Noak Kamperhaug (0+2), Isak Grönlund (0+1), Viktor Petersson (0+1), Henrik Pettersson (0+1)
Skott: 67-20

Sista matchen för säsongen är lördagen den 12/3 på hemmais mot Ulricehamn och även om matchen saknar värde så tycker jag så många som möjligt ska ta sig till ishallen och hylla grabbarna för den otroliga bedrift dom gjort denna säsong. Det förtjänar dom.