Spelarnytt: 20-årige forwarden Oskar Pettersson till Västerviks IK från MODO Hockey

17 maj 2019 18:40
Kontrakt

Under fredagen fick Västerviks IK klart med ytterligare ett nyförvärv: 20-årige forwarden Oskar Pettersson lämnar MODO Hockey och spelar nästa säsong i VIK i HockeyAllsvenskan. Efter juniorframgångar och a-lagsspel hos MODO kommer Oskar Pettersson därmed att spela sitt första år som senior i VIK.


Oskar Pettersson har Svedjeholmens IF i Örnsköldsvik som moderklubb och han spelat omväxlande i Örnsköldsviks IF och MODO Hockeys ungdoms- och juniorverksamheter.

Under de tre senaste åren har Oskar fått känna på spel i MODO Hockeys a-lag i HockeyAllsvenskan, framför allt senaste säsongen då Oskar spelade 46 grundseriematcher och fyra slutspelsmatcher i a-laget.

- Oskar är en ung och spännande spelare som är användbar både offensivt och defensivt. Han jobbar hårt, men har även under sin juniortid producerat bra med poäng, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:

- Vi var och tittade på Oskar under SM-slutspelet för J20 och vi gillade det vi såg. Vi tror, likt Emil Alba som kom samma väg från Modo ifjol, att Oskar kan få samma utväxling genom att byta från en större förening till en mindre. Deras resor påminner om varandras.

Kontrakterade spelare för säsongen 2019-20

21 Victor Öhman, forward, 27 år,

47 Henrik Malmström, back, 20 år,

44 Erik Ullman, back, 21 år,

58 Kim Johansson, back, 20 år,

7 Niklas Folin, back, 25 år,

70 Jacob Bjerselius, center, 20 år,

88 Ken Jäger, forward, 20 år,

65 Victor Wänghult, forward, 23 år,

Samuel Ward, målvakt, 24 år,

Adrian Elefalk, forward, 19 år

Anton Sundin, back, 19 år,

Erik Aterius, forward, 20 år,

Peter Krieger, center, 25 år,

Jake Randolph, forward, 25 år,

Ádám Vay, målvakt, 25 år,

26 Darren Nowick, forward, 27 år,

Oskar Pettersson, forward, 20 år.

Läs mer om Lagbygget 2019-20 i Västerviks IK

Oskar Petterssons spelarprofil på Eliteprospects

Samtidigt meddelas att Jens Holmström och Kellen Jones inte kommer att återvända till Västerviks IK inför nästa säsong. Jens Holmström fortsätter sin karriär i HC Vita Hästen i HockeyAllsvenskan och Kellen Jones har skrivit på för HC Thurgau i schweiziska andraligan NLB. Västerviks IK tackar båda för deras insatser i VIK-tröjan under senaste säsongen och önskar lycka till med fortsatta hockeykarriärerna.

Sedan tidigare har det också stått klart att Tim Wahlgren, som lånades ut till Västervik från MODO Hockey, inte kommer att återvända till Västerviks IK. Han spelar kommande säsong i Timrå IK i HockeyAllsvenskan. VIK tackar och önskar även Tim lycka till med fortsatta karriären.