Matchrapport: 5-1-förlust mot Timrå IK i Medelpad
Publicerad: 2020-01-07
Timrå IK fortsätter att spöka för Västerviks IK den här säsongen. På tisdagskvällen kom säsongens tredje raka förlust för VIK mot förra SHL-laget från Timrå. Efter en spelmässigt ganska jämn första period kunde Timrå till slut komfortabelt vinna med 5-1 inför 2790 åskådare i NHK Arena. Det efter periodsiffrorna 1-1, 2-0, 2-0.

Sammanfattning

Första perioden

Matchen börjar i högt tempo. Timrå får några längre anfall men VIK:arna agerar disciplinerat.

Hemmalaget skulle dock göra matchens första mål. Efter drygt åtta spelade minuter får Morten Madsen stå fri framför Adam Åhman. Danske Madsen gör inga misstag.

Det är mer och mer Timrå efter ledningsmålet. Med sju minuter kvar av perioden så får VIK chansen i numerärt överläge. Något som varit framgångsrikt under säsongen. Så även denna gång. Peter Krieger är hungrigt framme på sin egen retur och kvitterat i NHK Arena.

{!H}

VIK spelar upp sig avsevärt efter kvitteringen och har bud på fler mål. Lagen går dock till periodvila med 1-1 på resultattavlan.

Skott: 11-7.

Andra perioden

Timrå är nära att ta ledningen tidigt i perioden. Stolpen räddar Västervik den gången.

VIK:arna skulle återigen få spela powerplay. Man hinner dock inte spela klart det numerära överläget innan några olyckliga minuter väntade. Dubbla utvisningar skulle ge Timrå chansen i 5 mot 3.

Man reder visserligen ut situationen men kort därefter kommer ledningsmålet för hemmalaget. Tobias Lindberg är sist på pucken i en tilltrasslad situation både framför och bakom Åhman och ställningen är 2-1.

Några minuter senare får JVM-centern Linus Nässén en lös puck i slottet och prickskjuter in pucken i krysset.

VIK repar mod och skapar några bra lägen att reducera. 3-1 skulle dock stå sig perioden ut.

Skott: 12-5.

Tredje perioden

VIK får en god chans att jaga ikapp hemmalaget. Efter 1:15 så man återigen spela med en man mer på banan. Peter Krieger och Västerviks IK är då ett stolpskott från reducering.

Även Timrå skulle få spela i numerärt överläge utan framgång.

Med drygt åtta minuter kvar av den tredje perioden skulle VIK:arna få en sista biljett in i matchen. Men istället för reducering så utökar Timrå sin ledning i boxplay. Morten Madsen kommer fri mot Adam Åhman och gör inget misstag.

Det skulle även bli 5-1 innan matchen var över. Jonathan Dahlén målskytt den gången, målet kom i powerplay med fem minuter kvar att spela.

Skott: 10-5, totalt 33-17.

Analys

VIK räckte tyvärr inte till i afton. Timrå visade sig återigen vara för starka och kunde till slut vinna relativt komfortabelt.

Matchfakta

Timrå IK - Västerviks IK 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

1-0, 04:06: Morten Madsen, ass Emil Berglund & Jeremy Boyce Rotevall

1-1, 14:24: Peter Krieger, ass Rob Bordson & Adam Plant (PP1)

2-1, 30:37: Tobias Lindberg, ass Morten Madsen & Linus Nässén

3-1, 34:00: Linus Nässén, ass Jakob Ragnarsson & Tobias Lindberg

4-1, 53:23: Morten Madsen, ass Sebastian Ohlsson

5-1, 55:44: Jonathan Dahlén, ass Sebastian Hartmann & Albin Lundin (PP1)

Målvakter

Adam Åhman 28 räddningar, 84,85 % SVS, 5 insläppta mål.

{!F}

Sammanställning VIK:s målvakter

Tabellen efter dagens match

Tabellen förblir oförändrad efter kvällens match. Övriga lag spelar 8 januari.

VIK-TV

{!I}

Highlights från sändningen på C More Hockey, efter onsdag kl 07

Stillbilder från matchen

{!G}

Media om matchen

Västerviks Tidningen "VIK orkade inte – så var matchen. Stod länge emot bra mot topplaget Timrå – vi rapporterade direkt" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks Tidningen "VIK lyckades inte knäcka topplaget" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks Tidningen "'Tyvärr passade vi bort lägena', VIK-tränaren besviken efter förlusten: 'Måste vara mer desperata'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks Tidningen "BETYG: 'Kunde ha gjort ett mål till' – här är trion som var bäst i VIK i förlustmatchen mot Timrå" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik: "VIK aldrig nära att rubba tabellfyran Timrå ikväll"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Västerviks förlusttrend mot Timrå fortsätter" - med Mikael Johansson-intervju

Sveriges Radio P4 Västernorrland: "Timrå vann stort mot Västervik" - med Linus Nässén-intervju

Sundsvalls Tidning: "Supporterprotest och oväntade utvisningar när Timrå vann stort mot Västervik - han var höjdpunkten" - endast för tidningens prenumeranter

Sundsvalls Tidning: "Reaktionerna efter mystiska supporterprotesten – satt tysta hela matchen: 'Klart man märker av det'" - endast för tidningens prenumeranter

Sundsvalls Tidning: "Ångerfull efter misstagen – Timråmålvakten bad om ursäkt till egna laget: 'Ska inte hända igen'" - endast för tidningens prenumeranter

Hockeysverige.se: "JVM-svenskens lyckade hemkomst"

Hockeynews.se: "JVM-spelaren levererade direkt för Timrå: 'Lika bra att rida vidare på detta'"