Kevin Schulze, amerikansk 25-årig back, klar för VIK!
Publicerad: 2018-06-06

Västerviks IK presenterade under onsdagen den toppback man arbetat på att kontraktera under en längre tid: 25-årige amerikanen Kevin Schulze spelar i VIK i HockeyAllsvenskan under säsongen 2018-19!

Kevin Schulze som är född 1993 har spelat två säsonger i amerikanska proffsligan ECHL i Wheeling Nailers i Wheeling i West Virginia i USA. Schulze har länge bevakats som en framtida möjlig spelare i Pittsburgh Penguins i NHL och även utvärderats när han fått chansen i lagets farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins vid två tillfällen i andraligan AHL.

Kevins första säsong i Wheeling Nailers presterade han imponerande 60 poäng (13+47) på 68 matcher från sin backposition. Den säsongen fick Kevin också flera individuella utmärkelser i ECHL, bland annat ligans bäste back på att producera assist och utsedd till en av ligans bäste rookies. Den senaste säsongen inleddes med en hjärnskakning och en relativt lång skadeperiod innan han återigen presterade fina 31 poäng (8+23) på 48 matcher.

Tidigare i Kevin Schulzes karriär har han företrätt både Omaha Lancers och Muskegon Lumberjacks i amerikanska juniorhockeyligan USHL (för övrigt året innan ett annat VIK-nyförvärv Niklas Folin också spelade i samma klubbar) och därefter spelat fyra säsongers collegehockey i University of Wisconsin i NCAA.

I Wisconsin var Schulze med och bärgade två titlar, både 2013 och -14. Dessutom utsågs Kevin till en av hela ligans mest sportsliga spelare 2015.

- Kevin Schulze är en back som vi jobbat på en längre tid och är glada över att vi lyckas knyta honom till oss. Han är en bra skridskoåkare med bra händer som är bra skolad på college. Kevin har vräkt in poäng i ECHL de senaste säsongerna ovh har även testat AHL-spel. Vi ser Kevins styrkor i offensiven och framförallt i powerplay. Vår känsla är att europeisk hockey kan passa honom perfekt och våra större rinkar kan ge honom ännu mer utrymme för hans styrkor, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson, som lägger till:
- I och med Kevins påskrift är backsidan komplett i vår nya trupp.

Följ lagbygget 2018-19 här

Läs några intressanta artiklar om Kevin Schulze här:

Wheeling Watch: Schulze skates, scores in sophomore season, DK Pittsburgh Sports, 18 januari 2018

Schulze filling large shoes, The Intelligencer – Wheeling News Register, 29 november 2016

Fredrik Blom