Klart med ny assisterande tränare

3 juni 2020 09:15
Tränarnytt

Under tisdagskvällen kom tillsist Västerviks IK fram till en lösning på hur tränarsituationen kommer se ut säsongen 2020/21. Sportchef Emil Georgsson kommer ta plats som assisterande tränare bredvid huvudtränare Mattias Karlin i båset och målvaktstränare Gabriel Remelin. Denna lösning är först och främst denna säsong och efter att den är slutspelad får vi göra en utvärdering på hur det funkat


Under tisdagskvällen kom tillsist Västerviks IK fram till en lösning på hur tränarkonstellationen kommer se ut säsongen 2020/21. Sportchef Emil Georgsson kommer ta plats som assisterande tränare bredvid huvudtränare Mattias Karlin i båset och målvaktstränare Gabriel Remelin.

Anders Wiman vice ordförande säger så här om den nya lösningen:

– Efter säsongen bildades en grupp där styrelse, sportchef och Mattias Karlin skulle skapa en profil för hela staben. En par olika lösningar och namn har diskuterats men denna lösning med att Emil kliver in och assisterar Mattias och Gabriel är den som vi tycker är mest fördelaktig när vi både ser till det sportsliga och ekonomiska.

– I Västerviks IK har vi alltid jobbat väldigt tight mellan varandra och denna lösning blir således ingen större skillnad mot hur det egentligen fungerat tidigare mer än att Emil kommer vara mer delaktig på isen men där Mattias har huvudansvaret när det gäller laget och sättet vi ska spela. För att underlätta Emils uppgifter under säsongen så har grupper bildats runt A-laget som kommer stötta och avlasta.

– Emil kommer fortfarande ha sista ordet kring spelarvärvningar. Denna lösning är först och främst denna säsong och efter att den är slutspelad får vi göra en utvärdering på hur det funkat.

Under säsongen 19/20 så var Emil Georgsson med i båset vid åtta tillfällen som resulterade i åtta segrar. Nu kommenterar han sin nya roll så här:

– Vi har diskuterat detta fram och tillbaka samt andra lösningar men ändå fastnat i att vi tror att denna lösning ska kunna funka bäst i rådande situation. Jag och Karlin känner varandra utan och innan och under dessa två år vi jobbat båda som ledare har det funkat väldigt bra.

– I princip har vi jobbat som ett team sen dag ett där vi diskuterat allt från olika spelsekvenser till spelarvärvningar. Sen är det en ny roll men känner mig ändå bekväm i det och vet att jag kommer få bra uppbackning av Karlin.

Huvudtränare Mattias Karlin säger så här om nya tränarteamet:

– Glädjande att vi äntligen är fulltaliga på ledarsidan. Emil har under sina två år som sportchef varit väldigt nära laget och tränarna hela tiden. Emil brinner för sina uppgifter och har ett enormt driv i att hitta lösningar för att ta steg åt rätt riktning. Det ska bli väldigt spännande att ha honom i båset i vinter.