Matchrapport: Förlust med 3-4 efter straffar mot Björklöven
Publicerad: 2020-11-20
Västerviks IK jagade revansch efter två förluster tidigare denna säsong mot Umeålaget Björklöven och man var nära alla tre poängen denna fredagskväll. Men man var bara nära för med minuten kvar av matchen forcerade Björklöven in kvitteringspucken till 3-3. Matchen fick avgöras till sist på straffar och där visade Björklöven kyla och tog med sig 2 poäng hem till Umeå.

VIK och Björklöven bjöd på en bra hockeymatch denna fredag kväll i november i Plivit Arena.

Det var hemmalaget som inledde klart piggast där de syntes att Björklöven inte spelat på ett tag.

1-0 skulle komma tidigt i matchen när Victor Öhman snyggt spelade fram Gerry Fitzgerald som hittade en lucka högt bakom Björklövens målvakt.

Det kändes som VIK hade bra koll på läget men Björklöven skulle få fram en kvittering i slutet av perioden.

VIK skulle återta ledningen i den andra perioden när återigen kedjan med Öhman, Liljegren och Fitzgerald skulle vara inblandande. Denna gång var det Liljegren som skulle vara sist på på pucken, snyggt framspelad av Fitzgerald. 2-1 ett faktum.

I den sista perioden skulle Björklöven kvittera tidigt i perioden efter lite VIK-slarv.

VIK skulle dock ta ledningen igen när man får chansen i powerplay med mindre än halva den tredje perioden kvar att spela. Det är Michael Kapla från sin backposition som hittar in med ett skott från strax innanför blålinjen, bra skymning av Axel Jonsson Fjällby.

Desvärre skulle inte VIK lyckas hålla undan denna gång heller utan med minuten kvar forcerar Björklöven och Carl Grundström in kvitteringspucken till 3-3.

Matchen går till övertid där ingen av lagen lyckas avgöra och matchen får avgöras på straffar. Där är Björklöven bättre denna kväll och får med sig 2 poäng hem, stor matchvinnare blev NHL-lånet Oskar Steen.

VIK bjöd på sin kanske bästa match för säsongen och det lovar mycket gott för fortsättningen. Nästa match är på bortais på onsdag då formstarka Södertälje står på schemat.