Philip Rondahl, ung poängstark center, klar för VIK!

13 juni 2018 13:40

Under onsdagen fick Västerviks IK klart med ett spännande nyförvärv inför kommande säsong, när 21-årige storväxte (191 cm/92 kg) centern Philip Rondahl skrev på ett ettårskontrakt för klubben. Rondahl har större delen av sin hockeybakgrund i Linköpings HC, men spenderade senaste säsongen i schweiziska andraligan i klubben EVZ Academy och säsongen innan i Stjernen i Norska högstaligan.


Som junior i Linköping var Philip en poängstark ledargestalt, lagkapten både i J18- och J20-lagen. Som exempel på Philips poängproduktion kan man ta säsongen 2013-14 i J18-laget, där han stod för 44 poäng (20+24) på 22 matcher i J18 Elit och 22 poäng (10+12) på 22 matcher i J18 Allsvenskan med playoff. Eller 2015-16 då Philip stod för 38 poäng (17+21) på 41 seriematcher i J20 Superelit.

Poängproduktionen stod sig även i norska högstaligan med Stjernen Hockey 2016-17, 26 poäng (12+14) på 36 seriematcher. Där stod också Philip för fyra slutspelsmål på fyra slutspelsmatcher innan han lämnade Norge för Schweiz den senaste säsongen.

I Zugs andralag EVZ Academy i NLB har Philip Rondahl spelat 36 seriematcher den senaste säsongen och även där stod han för en fin poängskörd med 34 poäng, varav hela 19 mål. Även i EVZ Academy pryddes Philips matchtröja med en bokstav redan första säsongen, där han utsågs till assisterande kapten.

VIK:s sporthef Emil Georgsson säger så här om värvningen av Philip Rondahl:

Philip en storväxt center som kan spela även ute på en kant. Ansvarsfull och användbar i både PP och BP. Philip har gjort bra med poäng i princip alla säsonger oavsett liga, men av referenserna vi fått så är det de defensiva spelet vi fått lovord om.
- Att direkt efter juniortiden sticka i väg och spela utomlands är härligt kaxigt och dessutom producera och bli kvar i ligor som ställer högre krav på utlänningar säger framförallt att det finns en bra karaktär bakom spelaren. Vi är glada över att få Philip till Västervik och ökar konkurrensen på våra centerpositioner.

Samtidigt står det klart att Marcus Lindblom, som avslutade senaste säsongen i Västerviks IK, fortsätter sin karriär i Nyköping Gripen Hockey i HockeyEttan. Västerviks IK tackar för Marcus insatser i klubben och önskar lycka till med fortsatta hockeykarriären!

Följ lagbygget 2018-19 här