Trevor Mingoia – amerikansk 26-årig rightforward – klar för VIK!
Publicerad: 2018-07-18

Under onsdagen blev VIK:s femte transatlantiska nyförvärv klart, när truppens tredje amerikan Trevor Mingoia – en 26 årig högerskjutande poängstark forward – skrev kontrakt med Västerviks IK i HockeyAllsvenskan 2018-19. Trevor Mingoia kommer från Fairport i delstaten New York och han har spelat hockey i andraligan AHL i Milwaukee Admirals den senaste säsongen.

- Trevor är en snabb och målfarlig spelare. Han är bra på att hitta målsituationer och har ett bra direktskott. Det här är en spelartyp som vi letat efter och han är rightskytt, som var ett måste. Vi är glada över att Trevor valde Västervik.
- I och med denna påskrift är truppen stängd fram till ispremiär, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK.

26-årige Trevor Mingoia har spelat collegehockey i NCAA för två universitet och han har vunnit titlar för båda. NCAA ECAC-mästare och grundserieseger (2012) för Union College och nationell collegehockeymästare (2015) för Provicence College. 

De senaste säsongerna har Trevor blandat proffshockey i ECHL (76 matcher) med AHL (26 matcher) och den gångna säsongen spelade han i klubbarna Milwaukee Admirals och Norfolk Admirals, båda klubbarna farmarlag till NHL-klubben Nashville Predators.

I Norfolk Admirals i ECHL stod Trevor Mingoia för 14 poäng (10+4) på 16 matcher och i förra klubben Atlanta Gladiators i samma liga stod Mingoa för 40 poäng (21+19) på 60 matcher säsongen 2016-17.

Följ lagbygget 2018-19 här

Fredrik Blom