Matchrapport: VIK segrade efter straffar mot AIK
Publicerad: 2020-11-03
Västerviks IK fortsätter vinna i Hockeyallsvenskan. Denna gång efter straffar mot AIK där stor matchvinnare blev Oskar Drugge som blev enda målskytt i straffavgörandet och Felix Sandström som inte släppte någon puck förbi sig. Periodsiffrorna skrevs till 1-0, 0-2, 1-0,1-0. I och med segern klättrade VIK upp på en fin tredjeplats i den Hockeyallsvenska tabellen.

Första matchen denna säsong som VIK hade tillbaka en liten del av Röda blåa fans och övrig publik i hallen när man ändrat tillåten publik från 50 till 300 personer. Dom 300 personerna som var i Plivit Trade Arena denna måndagkväll, gjorde skillnad och hördes matchen igenom.

AIK skulle få ett gyllene tillfälle tämligen omgående i matchinledningen där Anton Holm är ytterst nära att ge bortalaget en drömstart.

Istället skulle VIK få ett tidigt ledningsmål sedan Joakim Hagelin styrde in ett skott från Alfred Barklund. Joakim Hagelin hyllades inför matchen för att nått två milstolpar i sin karriär i HockeyAllsvenskan, hans 100:e mål och 200 poäng.

{!D}

VIK fortsätte trumma på och ägde perioden där man hade mängder av målchanser men AIK hade en målvakt som storspelade.

I den andra perioden skulle AIK komma in lite mer i matchen även om VIK fortsatt var det bättre laget.

Men när man inte förvaltar sitt spelövertag i mål så brukar oftast det andra laget göra målen. Så skulle de bli för från egentligen ingenting lyckas AIK vända på matchen på några minuter i mitten av andra perioden. Vid båda målen lyckades oturligt nog VIK spelare vara sist på pucken vilket ställde Felix Sandström I VIK-målet.

Inför den tredje perioden skulle VIK behöva jaga för att komma ikapp och man lyckades också kvittera i powerplayspel 5 mot 3 när Kellen Jones snyggt spela fram Gerry Fitzgerald som satt ditt pucken.

VIK går sedan för alla tre poängen men man lyckas inte få in någon mer puck under ordinarie speltid och inte heller under de 5 minuters övertidsspelet. Matchen får avgöras på straffar och där är det bara Oskar Drugge som distinkt gör mål och skjuter två poäng till VIK och upp på tredje plats i HockeyAllsvenskan. Snacka om att VIK fått en drömstart på årets säsong.