J20: Vinst efter straffar mot Mighty Ravens
Publicerad: 2020-10-25
J20
Trots en dålig insats lyckas man få med sig två poäng efter straffvinsten mot Linköpings Mighty Ravens med 3-2. Filip Windahl slog den avgörande straffen.

Västerviks IK - Linköping MR 3 - 2 GWS

1:a perioden

Vi gör en ok inledning och skapar bra tryck i anfallszon. 1-0 kommer i den femte spelminuten då Christian Jonsson kan trycka in returen, ass Manfred Träff Williams och Isak Claesson.

Vi har flera bra lägen under de första tio minuterna och bör göra något mer mål och kanske t.o.m. avgöra matchen. Andra halvan av perioden är inte alls bra då vi slarvar och krånglar till det. Linköping kvitterar till 1-1 efter ca 14 min.

2:a perioden

Första bytena är ok och vi får powerplay efter tre minuter och är nära ledningsmål. Istället drar vi strax efter på oss en utvisning och då gör Linköping 1-2 efter fem minuter.

Vi kvitterar omgående till 2-2 på styrning av Svante Kopp, ass Liam Tampöld och Herman Frisk. Då tänker man att vi ska ta tag i matchen, men frånsett några enstaka byten är det inte alls bra resten av perioden.

3:e perioden

Inför sista möblerar vi om lite för att försöka få igång laget. Tyvärr så blir det ingen förändring. Vi har svårt att få till ordentligt tryck och långa anfall. Det blir väldigt sporadiska attacker och ett fåtal målchanser. Vi får boxpplay med 30 sekunder kvar av perioden som vi reder ut och matchen går till färlängning.

Förlängning

Vi inleder i spel tre mot fyra en och halv minut som vi klarar bra, men sen händer det inte så mycket utan matchen får avgöras på straffar.

Där är det Filip Windahl som avgör och därmed vinst med 3-2.

Sammanfattning:

Frånsett inledningen så är det inte mycket som stämmer idag. Vi tappar puckar, slarvar med pass och mottagningar o.s.v.

När man inte har dagen så måste man trots allt jobba hårt, men totalt så var det en för blek insats överlag. Vi har inte råd att slarva bort poäng om vi ska nå målet. Det positiva är att vi tar bonuspoängen. I värsta fall kunde vi blivit utan.