VIK-vinst mot Piteå efter straffar.
Publicerad: 2018-04-10

VIK tog två ytterst viktiga poäng i Piteå när man lyckades vinna efter straffavgörande mot Piteå med 2-1. Matchvinnare blev Christopher Fish och Jonas Fransson.

Första perioden

Matchen började väldigt avvaktande där det syndes att VIK prioriterade defensiven i första hand. Det skapades inte så mycket målchanser åt något håll.
VIK:s första längsta anfall i matchen var utav tredjekedan med Georgsson i spetsen.

VIK skulle få matchens första powerplay. Dock skulle man inte få till det så lyckade Powerplay spelet som man haft i kvalserien. Man har faktiskt bäst statistik av alla lag i kvalet med 23% effektivitet.

Närmast att göra mål i powerplay var duktige Oskar Drugge men 0-0 skulle stå sig en första period som var ganska så händelsefattig, vilket skotten 4-5 till VIK vittnar om.

Andra perioden

VIK började den andra perioden med att vaska fram några riktigt bra chanser. Bland annat missade Pierre Gustavsson ett friläge.

Strax efter det skulle Patrik Blomberg rivas ner när han så när kommer igenom. VIK får chansen i powerplay utan att få till det.

Klockan började gå och VIK spelarna började bli allt mer frusterade att man inte lyckades få till det spel man har kapacitet till.

Då skulle en kalldusch komma när VIK försvaret agerar mycket passivt. Det uttnyttjar hemmalaget som kan ta ledningen med 1-0 genom Erik Wikgren efter förarbete av Emil Wrenman som gjort bort fyra VIK:are.

VIK känns efter det inte alls igen. Man skulle få en chans i ytterligare ett powerplay. Denna gång fem minuter sedan en Piteå spelare fått matchstraff efter en ful tackling på Marcus Lindblom som fick avbryta matchen. VIK lyckas dock inte uttnytja det. 1-0 står sig perioden ut. En period där VIK vinner skotten med 13-3.

Tredje perioden

VIK skulle ändra om i kedjorna inför sista perioden och man skulle få önskad effekt direkt när Joacim Hedblad turligt får in 1-1 pucken efter bara 28 sekunder.
Efter det tog VIK över matchen och man skapade lägen för att vinna matchen. Bland annat Patrik Blomberg som missade ett friläge.

VIK hade två ribbträffar i sista perioden från backarna Joakim Englund och Oskar Drugge.

Bästa läget skulle dock Joacim Hedblad få som i stort sett bara har att raka in en puck i öppet mål efter en fin passning från Andreas Frisk. Tyvärr så smet pucken utanför.

Piteå kändes tröttkörda i slutet av matchen där VIK var det klart bättre laget.
Tyvärr för VIK så gick matchen till overtime. Skotten tredje perioden 5-11.

Övertid och straffar

Piteå skulle få börja med powerplay sedan Alexander Wiklund åkt ut i slutsekunderna av period 3. VIK klarar dock av boxplayspelet bra och matchen får till slut avgöras på straffar. Skott övertid 5-3.

Där skulle det missas en hel del från båda lagen, Oskar Drugge och Joakim Högberg satte varsin straff medan totalt nio straffar räddades eller bommades, innan Christopher Fish kunde avgöra och bärga två otroligt viktiga poäng.

Analys

Det var ingen vidare hockeymatch från VIK:s sida men man lyckades till slut ändå bärga två viktiga poäng. Nu behövs det två poäng för att defintivt säkra det hockeyallsvenska kontraktet. Det kan man göra på torsdag när man möter Borlänge på bortais.

Bäst i VIK i denna match var Oskar Drugge som spelar med härligt självförtroende samt VIK-ikonerna Emil Georgsson och Joacim Hedblad.