J20: Västervik - Tranås 5-4
Publicerad: 2019-11-03
J20 Matchrapport
VIK vann på lördagen hemma mot Tranås med 5-4 och tog över första platsen i tabellen. I alla fall ett tag då Nässjö har en match mindre spelad. Det stod 4-4 med fem minuter kvar att spela innan Manfred Träff Williams kunde avgöra med 20 sekunder kvar av tredje perioden!

Västerviks IK - Tranås AIF

Första perioden

Vi inleder matchen lite svajigt och spelet böljar framåt tillbaka. Efter ca 5 min får vi chansen i powerplay och skapar några målchanser. Tyvärr slarvar vi en del och Tranås tillåts komma igenom alldeles för enkelt.

Som tur är så gör Alexander Skepp i målet flera bra räddningar. Efter 12.48 får vi nytt PP och 12.59 kan Filip Windahl göra 1-0 assisterad av Hampus Sjöblad och och David Andersson. Bara 1 1/2 min senare gör Calle Jacobsson 2-0 på friläge.

Andra perioden

Vi kommer ut mycket bättre i andra perioden och rejält överlag. Efter ca 4 min spelar vi boxplay och boxen gör ett bra jobb, men när vi blir fulltaligt så reducerar Tranås till 2-1. Två minuter senare gör David Hermansson 3-1 i öppen kasse. Assisterad av Arvid Fagerström och Herman Frisk.

Vi har några bra byten och skapar några halvchanser, men det är Tranås som gör nästa mål då vi blir pucktittare, 3-2 tid 10.20. Båda lagen har varsitt PP där vi är närmast att göra mål.

Tredje perioden

Vi inleder tredje perioden bra och är det spelförande laget och har några heta chanser men får inte utdelning. Bla har vi en i ramen.

Efter 6.45 kommer äntligen målet till 4-2 genom Hampus Sjöblad assist från Filip Windahl och Herman Olsson. Efter 9 min får vi en utvisning och Tranås utnyttjar sitt överläge och gör 4-3.

Vi jobbar på bra, men när vi inte får ut pucken ur egen zon så kvitterar Tranås till 4-4, tid 14.58. Matchen ser ut att gå till förlängning men Manfred Träff Williams avgör matchen genom att göra 5-4 med bara 20 sek kvar, assist David Andersson och Arvid Fagerström.

Analys

Vi gör en dålig första period där vi tar alldeles för många felbeslut runt linjerna och gör inte jobbet fullt ut. Trots det leder vi med 2-0 mycket tack vare bra målvaktsspel av Alexander Skepp.

Andra perioden är mycket bättre överlag med bättre fart och enklare spel. Trots det så vinner Tranås perioden med 1-2 och inför sista är vi i ledningen med 3-2. Vi inleder sista starkt och gör också 4-2 men tyvärr släpper vi in Tranås i matchen.

Denna gång har vi dock marginalerna på vår sida och avgör med 20 sek kvar. Vi tar en viktig 3-poängare.