Matchrapport: VIK-tig seger mot Tingsryd borta!
Publicerad: 2019-03-06
Tre viktiga poäng togs nere i Tingsryd ikväll. Vinst med 2-1 och förlust för Södertälje placerar VIK på en åttonde plats inför sista omgången på fredag! Matchhjälte som så många gånger förut blev Victor Öhman med sitt straffmål som betydde 0-2! På fredag väntar hemmamatch mot Vita Hästen

Sammanfattning

Period ett

Matchen börjar lite avvaktande och ganska jämn första fem. Första riktiga målchansen är VIK som skapar och på den blev det mål. Emil Alba tar in pucken på högerkanten i anfallszon, rundar målburen efter en bra prestation och lägger in en perfekt passning till Tim Wahlgren som kommer åkandes mot mål och bara har att styra in pucken i mål. Riktigt snyggt spelat! Assistpoäng även till Victor Wänghult.

Ett par minuter senare är det nära en kvittering, men när Max Novak ska ta emot passningen och skjuta ramlar han och missar pucken. Annars hade det nog stått 1-1 på tavlan där.

Efter drygt nio minuter spelat kommer Alexander Lindqvist-Hansen fri med Tex Williamsson, men får ett slag på handsken av en försvarare och domaren blåser straff efter lite samspråk med linjemännen.

{!C}

Victor Öhman får förtroendet och han sätter mycket snyggt pucken i nät fram till 0-2. Hans 16:e mål i VIK-tröjan.

VIK fortsätter att trycka på och skapar chanser. Det är riktigt nära ett tredje mål, men pucken glider längs med mållinjen.

Efter powerbreaket 11:52 lyfter hemmalaget upp spelet och trycker tillbaka VIK lite.

12:51 åker Edwin Johansson ut för en fasthållning och med sju sekunder kvar av utvisningen kommer en reducering. Det är Ludvig Elvenes som frispelad mitt i slottet direktskjuter pucken i mål.

Det skapas ytterligare några målchanser, men första perioden slutar med ledning för VIK.

Efter första perioden är VIK uppe på en åttonde plats eftersom AIK leder borta mot Södertälje med 2-0.

Skott: 6-10.

Period två

Andra perioden slutar mållös, men det har skapats chanser åt båda hållen. Flest chanser har hemmalaget skapat som desperat försöker få till en kvittering. VIK spelar mycket på säkerhet och flippar ut pucken i mittzon vid pressade lägen istället för att krångla till det.

Varsitt powerplay har man haft men båda blev resultatlösa.

VIK fortsatt kvar på åttonde platsen i tabellen efter två perioder men Södertälje har reducerat till 1-2.

Skott: 14-6.

Period tre

VIK fortsätter att spela på säkerhet för att inte släppa in något mål. Man stänger ner Tingsryd på ett bra sett. TAIF kommer inte fram som de vill och det verkar vara lite krampaktigt i hemmalaget.

Tingsryd har mer puckinnehav och försöker få till avslut, men man lyckas bara få till sex skott i sista perioden. Detta trots att man får spela PP efter 14:10 när Kellen Jones visas ut för en målvaktsinterference.

Matchen slutar 2-1 till Västervik och Södertälje förlorar med 1-4 hemma mot AIK, vilket betyder att VIK har åttonde platsen inför sista omgången på fredag.

Skott: 6-3, totalt 26-19.

Analys

{!D}

VIK vinner matchen genom att göra en bra första period och ser till att ha ledningen inför avslutningen. Man spelar ett ”tråkigt” bortaspel och stänger ner Tingsryd på ett bra sätt. Man låter Tingsryd föra spelet och sticker sedan upp på lite kontringar.

Emil Kruse stabil i målet och tar de puckar som kommer igenom.

{!E}

Avgörande match på fredag om vem som ska hamna i slutspelsserien. Det är Vita Hästen som kommer till Plivit Trade Hallen, ett lag som laddar inför det negativa kvalet och inte har så mycket att spela för. Tre poäng då och SSK ska inte kunna passera, då VIK har mycket bättre målskillnad.

Så nu behöver VIK allt stöd man kan få, så det kan bli lite mer hockey efter grundserien. Blir man sämst åtta, man kan även bli sjua om Karlskrona förlorar, väntar minst fem nya matcher, två hemma och tre borta.

Boka in fredagen den 8 mars 19:00 nu och köp din biljett direkt!

Köp biljett nu!

Matchfakta

Tingsryds AIF - Västerviks IK 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

{!F}

0-1, 05:30: Tim Wahlgren, ass Emil Alba & Victor Wänghult

0-2, 09:10: Victor Öhman (PS)

1-2, 14:44: Ludvig Elvenes, ass Max Novak (PP1)

Skott: 26-19 (6-10, 14-6, 6-3)

Publik: 1592 åskådare

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey

Individuell statistik VIK-spelare

Tim Wahlgren, 1 mål (totalt 5 mål, 4 mål i VIK)

Victor Öhman, 1 mål (totalt 19 mål, 16 mål i VIK)

Emil Alba, 1 pass (totalt 15 pass)

Victor Wänghult, 1 pass (totalt 5 pass)

Emil Kruse 25 räddningar (totalt 1122), 96,15 % SVS (genomsnitt 92,05 %), 1 insläppt mål (2,12 GAA)