J18: Västerviks IK - Tyringe SoSS 0-2
Publicerad: 2019-03-12
J18
Västerviks IK J 18 förlorade söndagens möte mot Tyringe i kvalseriens andra match med 0-2. "Vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi kan" skriver ledarna.

Första perioden

Vi börjar matchen helt okej och får med oss en utvisning redan efter 2:32, men powerplayet får vi inget stäm i.

Det känns som perioden flyger iväg och att det är lite ängsligt där ute, vi håller oss på utsidan och kommer inte in framför mål och i boxen där vi vill vara och där vi måste vara för att få mål nu när motståndet är bättre än i seriespelet.

Skott 5-6

Andra perioden

Det är en liten bättre period från vår sida, vi tar mer avslut och har en del farliga lägen utan att lyckas att få dit pucken. Känns lite likt den första att perioden flyger iväg med få avblåsningar.

Skott 14-6

Tredje perioden

Vi skapar även här en del målchanser, men det vill sig inte riktigt idag. Istället sticker Tyringe upp och gör 0-1 efter att Solstad räddat första skottet och första returen, men andra returen går i mål och vi ska så klart få bort pucken i det läget, tiden är 12:43.

Tyringe får sen ett powerplay som de utnyttjar och gör 0-2 efter 15:53. Ett tungt mål att släppa in när vi jagar kvittering. Vi tar ut målvakten med nästan 4 minuter kvar och gör ett sista försök men får inte till det och förlusten är ett faktum.

Skott 14-7, totalt 33-19

Sammanfattning

Vi tycker att vi inte riktigt kommer upp i den nivån vi kan. Vi måste vara hungrigare på returerna och jobbet framför mål, lite mera desperata när lägena dyker upp.

Det är mycket matcher nu för grabbarna och det gäller att ladda om batterierna och gilla läget. Vi tror stenhårt på de här grabbarna och vi kommer vara redo på söndag borta i Tyringe, var så säkra!